Nyheter

Fordonsjuristen: ”När verkligheten inte går i takt med EU”

Text: Fordonsjuristen

Fordonsjuristen genomförde nyligen en undersökning för att fastställa om regler i SERMI efterlevs till 100% i Sverige. Det har gått en del rykten och några osanningar om införandet av SERMI och det var det som var upprinnelsen till vår undersökning.

Nu kan vi avslöja att i princip kan vilken verkstad som helst köpa delar/programvara till lås, larm och startegenskaper oavsett bilmärke. Fordonsjuristen har också fått svar som säger att några generalagenter har meddelat att startdatumet för dem att stänga ner försäljningen för programvara för lås, larm och startegenskaper är 1 april.

De svar som Fordonsjuristen fått in pekar också på att endast Mercedes har stängt inköp, såvida verkstaden inte är SERMI certifierad.

Nu har Fordonsjuristen informerat SERMI EU och vice ordförande Jan-Willem van det Linden om aktuell status i Sverige, så att även de har korrekt information, säger Bo Ericsson.