Nyheter

Bobcat uppgraderar kompakt hjullastarportfölj

– L75 och L85 uppdaterade med funktioner från Top-of-the-Range L95 -. 2021 lanserade Bobcat företagets första kompakta hjullastare (CWL), L85. 2022 lade företaget till värdemodellen L75 och 2023 lanserade Bobcat sin förstklassiga premiummodell, L95.

Som en del av Bobcats ständiga förbättringsprogram baserat på kundfeedback har företaget tillkännagett årliga uppdateringar för L75 och L85 för årsmodell 2024, vilket gör att ägare av de senaste versionerna av dessa maskiner kan dra nytta av några av de avancerade funktionerna som introducerades förra året på L95.

Prisbelönta hjullastare

Bobcats kompakta hjullastare fortsätter att vinna priser. L85 tillkännagavs som vinnare av produktdisciplin i 2021 års upplaga av de världsberömda iF Design Awards. I september förra året vann L75 och L85 i kategorin produktdesign i de internationella BIG SEE-utmärkelserna för att främja unika och originella kreativa prestationer.

Med den prisbelönta designen av alla tre modellerna har Bobcat säkerställt att de delar samma höga nivå av standardfunktioner, vilket ger hög förarkomfort och enkel manövrering, inklusive:

Uppvärmd hytt designad runt föraren

Joystick integrerad med det fjädrade sätet

Ratt justerbar i två riktningar

Nyckeltändning med snabb Start-Stopp

Automatisk parkeringsbroms för automatiskt in- och urkoppling efter behov

5-tums digital skärm med maskinens viktiga information som hanteras via jog-shuttle-kontrollen

Nya funktioner på L75 och L85 (2024 årsmodell)

Power Bob-Tach (NY) – fabriksalternativ för L85

Detta ger en högpresterande Bobcat-redskapsanslutning för applikationer där maximal kapacitet för lastning och transport med skopa och pallgaffel inte är lika viktig som anslutning till flera Bob-Tach-kompatibla tillbehör som delas på samma arbetsplats med Bobcat sladdstyrning och kompakt bandlastare.

Uppvärmd luftfjädrad tygsits (NY) – fabriksalternativ

Hyttsätet erbjuder nu ett högre ryggstöd med ett nackstöd, tillsammans med luftfjädring, låsbart flytande och vänsterjusterbart armstöd, vilket ger en ny nivå av förarkomfort på L75 och L85. Sitsens tygyta med uppvärmning förbättrar förarens komfort året runt – i både kallt och varmt väder. Sätet inkluderar även en sensor för att indikera förarens närvaro och för att öka säkerheten (genom att inaktivera hjälpflödet).

Avancerad redskapskontroll (förbättrad) – standardkonfiguration i L85 / fabrikstillval i L75

Bobcat har förbättrat det avancerade redskapssystemet genom att lägga till nya funktioner som gör förarens liv enklare. Den nya flex-drive-funktionen gör att föraren kan ändra motorns varvtal med manuell gas, oberoende av fotgasreglaget, när som helst under drift. Med denna förändring har Bobcat även tillhandahållit automatisk tomgångsfunktion när maskinen inte används på fyra sekunder för att minska bränsleförbrukningen.

Automatisk körkontroll (förbättrad) – fabriksalternativ

För att ytterligare förbättra körkomforten vid högre hastighet och med högre belastning, har Bobcat förbättrat denna funktion för att möta kundernas förväntningar baserat på deras feedback. Den automatiskt aktiverade lastarmens fjädring förbättrar förarens komfort och hjälper till att skydda det transporterade materialet från spill vid körning med skopa eller pallgafflar. Det finns också mer stabilitet när man rör sig upp och ner med en belastning/vikt. Displaylogiken har också uppdaterats för att indikera status för aktivering av körkontroll-inaktivering.

Högt flöde (förbättrat) – fabriksalternativ

Denna branschunika funktion anpassad från andra Bobcat-lastare ger ett flöde på 100 l/min för att köra högflödesredskap, såsom snöslungor och hyvlar. För att ytterligare förbättra högflödesfästeprestanda har Bobcat ökat trycket från 200 till 225 bar. Med denna ändring har Bobcat också minskat tiden för automatisk reduktion med 50 %, inställd för att skydda hydrauliska komponenter när maskinen är kall.

Joystick Control (Förbättrad) – standardkonfiguration

Baserat på feedback från kunderna har Bobcat förbättrat svarstiden framåt och bakåt, tillsammans med förbättrad lyft- och tilt-multifunktionalitet för att förbättra produktiviteten och driftsupplevelsen. Maskiner som redan finns på fältet kan uppdateras helt enkelt genom att ladda ner ny programvara – detta är ytterligare en konkurrensfördel för Bobcat.

Vänster armstödsuppgradering för fjädrande säte (NY) – Eftermarknadsbeställningsvara

För bättre sittkomfort och vänsterhandsstöd. För att uppdatera det aktuella fjädrande sätet i fält erbjuds denna funktion via eftermarknadstjänsterna från Bobcat.

För mer information om Bobcat och Bobcat-produkter:

www.bobcat.com