Nyheter

ABAX rekryterar Wan Luo som ny CTO

Telematik bolaget ABAX stärker ledningsgruppen genom rekryteringen av Wan Luo som ny Chief Technology Officer (CTO). Rekryteringen kommer att göra det möjligt för ABAX att fortsätta utveckla innovativa lösningar och uppfylla ABAX vision att bli en global marknadsledare inom smarta mobilitetslösningar.

Wan Luo, som tidigare haft en roll inom bolaget som Head of Engineering, har en imponerande meritlista som mjukvaruutvecklare och innovatör. Hans befordran markerar en strategisk utveckling i ABAX ambition att vara ledande inom mobilitetsdata.

Under sin nästan femåriga tid hos ABAX har Luo varit en drivande kraft i företagets produktutveckling, geografiska expansion och marknadsstrategier. Luo är entusiastisk över riktningen ABAX tar och ser fram emot att möta nya större utmaningar i sin nya roll, tillsammans med sitt team.

– Mobilitetsdata är den nya tidsålderns olja, förklarar Luo. ABAX genomgår en transformation från att ha varit ett traditionellt telematikföretag till att bli en insiktsdriven leverantör av smarta mobilitetslösningar. Vårt åtagande är att stärka våra kunder med värdefulla insikter som optimerar deras verksamhet för att minska kostnader, utsläpp och spara värdefull tid.

Emma Dyga, VD för ABAX:

– Wans visionära ledarskap och djupa tekniska expertis är exakt vad ABAX behöver på denna kritiska punkt i vår tillväxtresa. Hans förmåga att omvandla komplexa data till användarvänliga lösningar kommer att vara avgörande när vi fortsätter att stärka våra smarta mobilitetslösningar.

Wan Luo tillträder sin roll med omedelbar verkan.

Foto: Dag Nordsveen