Nyheter

Batteribyte för Taxi Stockholms förare

– Vi är glada att meddela att Taxi Stockholms förare nu kan välja att köra NIO ET7. Med förstklassig komfort, en ljus och luftig kupé samt de för oss unika batteribytena tar vi upplevelsen för både taxiförare och passagerare till nästa nivå, säger Niklas Gustafson som är försäljningschef på NIO Sverige. 

Taxi Stockholms målsättning är att vara en framåtdrivande aktör i övergången till en miljövänlig transport i huvudstaden, vilket även är av stort värde för många avtalspartners och aktörer som idag verkar i Stockholm. Taxi Stockholms omställning till en elbilsflotta har gått fort fram. I juni 2022 bestod företagets bilflotta av fyra procent elbilar. Idag har bilflottan ökat till närmare 40% elbilar.

– Taxi Stockholms bilmodeller genomgår en omsorgsfull process där vi tar hänsyn till våra kunder och kravställningen från upphandlad trafik. Säkerhet, bekvämlighet och driftsekonomin är exempel på områden som granskas noggrant under den här processen. Vi är glada över att välkomna en ny aktör som, förutom snabbladdning, även möjliggör batteribyte av deras elbilar. Vi ser fram emot att utöka vårt sortiment tillsammans med NIO och våra andra godkända bilmodeller, säger Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm.

Alla NIO-bilar kan, utöver vanlig laddning, på bara fyra minuter byta till ett laddat batteri i någon av märkets batteribytesstationer, så kallade Power Swap-stationer. I skrivande stund finns åtta Power Swap-stationer i drift i Sverige där taxiförare i Stockholm främst kan dra nytta av stationerna i Arlandastad och i Frihamnen.