Nyheter

Världens längsta nedsänkta tunnel: Den snabbaste vägen mellan Skandinavien och Europa

FPT Industrial är med och bygger  Fehmarn Bält-tunneln mellan Danmark och Tyskland, världens längsta nedsänkta tunnel med en längd på 11 miles, som kommer att vara den snabbaste vägen mellan Skandinavien och Centraleuropa.

Genom sin distributör Bimotor, FPT Industrial, tillhandahöll Iveco Groups varumärke dedikerat till design, produktion och försäljning av låga miljöpåverkande drivlinor sina F36 Steg V-motorer för kraftgenerering till CGM, en ledande tillverkare av generatorer. CGM-generatorer som drivs av FPT Industriella motorer är för närvarande i drift på den enorma arbetsplatsen som också inkluderar den största betongfabriken i världen.

Femern Bält-tunneln, som ska vara färdig 2029 och medfinansierad av Europeiska kommissionen, består av 79 standardelement och 10 specialelement. Varje standardelement är 217 m långt, väger 73 500 ton och innehåller två rör för motorväg, två för järnväg och en servicepassage. När ett element är klart för leverans får det vattentäta skott monterade i båda ändar och bogseras på plats med bogserbåtar.

Elementen sänks sedan ner i den 12 m djupa tunnelgraven som muddras på havsbotten och kopplas försiktigt ihop. Detta högprecisionsarbete kräver en stor mängd alltid redo, pålitlig energi, och det är där CGM-generatorerna som drivs av FPT Industrial-motorer kommer in.

F36-motorn för CGM:s generatoraggregat uppfyller utsläppskraven i steg V/Tier 4F och har hög prestanda (upp till 100 kVA PRP vid 50 Hz) och hög effektivitet. Motorn kommer i en integrerad lösning, med kylpaket (speciellt utvecklat för tuffa förhållanden) och luftrenare förinstallerade på motorn, och med en förmonterad och förvaliderad ATS, som erbjuder snabb och enkel installation. Klassens bästa serviceintervall (600 h), servicevänlighet på en sida, hydrauliska ventillyftar och livslängd ATS möjliggör minimala underhållskostnader och maximal drifttid.

– Fehmarnbelt-tunneln kommer att göra det möjligt för trafiken att använda den kortaste och snabbaste vägen, vilket minskar CO2-utsläppen och frigör kapacitet på vägar och järnvägar, säger Guglielmo Tummarello, chef för EMEA-återförsäljare. Vi på FPT Industrial är glada och stolta över att ha blivit utvalda att delta i detta enorma projekt som kommer att gynna hela det europeiska transportnätet, och som är helt i linje med vårt engagemang för hållbarhet.

CGM grundades av Giorgio Chilese 1980 och har sitt huvudkontor i Arzignano (Vicenza, Italien), och är känt för sina produkters teknologi, kvalitet och tillförlitlighet. Det har producerat över 48 000 generatorer, 15 000 på bara de senaste fem åren, ett bevis på den kontinuerliga tillväxten av dess verksamhet som exporterar till 124 länder och har 51 certifierade distributörer.

Bimotor är FPT Industrials auktoriserade distributör för norra Italien, Spanien, Portugal, Frankrike, Kroatien och Slovenien. I över 40 år, sedan grundandet 1981, har företaget varit dedikerat till distribution och anpassning av dieselmotorer för industriella och marina tillämpningar. Bimotor har sitt huvudkontor i Cirié (Turin, Italien), och integrerar dieselmotorer i alla typer av tillämpningar som inte är enbart fordonsbaserade, och erbjuder en allsidig service som följer kunden varje steg på vägen.