Nyheter

Lanering: Komatsus 13 ton tunga elektriska grävmaskin PC138E-11 med litiumjonbatteri

Komatsu planerar att introducera den 13 ton tunga grävmaskinen PC138E-11 med elektrisk drift och litiumjonbatteri på den lokala marknaden som en hyresmaskin från januari 2024 eller senare. Komatsu planerar också att introducera den på den europeiska marknaden, efter Japan.

Eftersom en marknad för elektrifierade anläggningsmaskiner ännu inte har etablerats, arbetar Komatsu för att snabbt utveckla denna nya marknad med sikte på att uppnå koldioxidneutralitet år 2050 genom att utöka sitt produktutbud och möta kundernas behov.

Komatsu har positionerat räkenskapsåret 2023 som det första året för marknadsintroduktionen av elektrifierad anläggningsmaskin, och lanseringen av PC138E-11 är det fjärde steget i den riktningen. Hydrauliska grävmaskiner är den mest mångsidiga typen av anläggningsmaskiner, och den 13-ton tunga klassen används på en mängd olika arbetsplatser och applikationer, främst i relativt trånga utrymmen som stadsbyggnadsprojekt.

Genom att dra nytta av lanseringen av denna maskin är Komatsu inställt på att utveckla en bredare uppsättning nya kundbehov och etablera marknaden för elektriska anläggningsmaskiner.

På Intermat 2024 kommer Komatsu Europe att presentera grävmaskinen PC138E-11 med en Smart Construction 3D Machine Guidance kit, en enkel och flexibel teknologisk uppgradering som nu är tillgänglig för en bred rad av Komatsus maskiner. Kitet ger ett tillgängligt sätt att lägga till 2D- och 3D-maskinvägledning och kan anpassas med olika alternativ som gör att kitet bättre kan passa varje kunds maskinkonfigurationer och driftsförhållanden.

DANTOTSU-värde definieras som skapandet av kundvärde som genererar en positiv cykel av förbättring av intäkter och ESG-resolutioner i Komatsus mellanlångsiktiga förvaltningsplan, med titeln ”DANTOTSU-värde – Tillsammans, mot ”Nästa” för hållbar tillväxt”. Genom detta DANTOTSU-värde kommer Komatsu att sträva efter att skapa nya värden för att ta stadiga steg framåt mot nästa steg för framtidens arbetsplats och överlämna en hållbar framtid till nästa generation.

Tekniskdata:

Skopkapacitet: 0.50 m³
Transportmått: längd 7970 mm, bredd 2490 mm, höjd 3005 mm
Svängradie: 1830 mm
Arbetsvikt: 15.300 kg
Motoreffekt: 72,5 kw
Batterikapacitet: 225,6 kWh