Nyheter

Stenderup lägger till Bobcat materialhanteringssortiment för Danmark

Rødding-baserade Stenderup A/S, den auktoriserade Bobcat-återförsäljaren för Danmark, har meddelat att företaget kommer att erbjuda den nya Bobcat-serien av materialhanteringsutrustning för danska kunder från och med den 1 april 2024.

Troels Stausholm Jensen, VD för Stenderup:

– Sedan vi utsågs till auktoriserad återförsäljare för Bobcat i Danmark 2022, har vi lyckats öka Bobcats marknadsandel i landet. Vi är mycket glada över de möjligheter som erbjuds av det nya materialhanteringssortimentet från Bobcat, inte bara för våra befintliga kunder, utan för en helt ny publik inom tillverkning, lager och allmän industri över hela Danmark.

John Coudyzer, distriktschef för Bobcat Material Handling för Benelux och Norden:

– Stenderup har en lång och framgångsrik historia som går tillbaka till 1936 och levererar kvalitetsmaskiner och andra produkter i hela Danmark. Materialhanteringssortimentet representerar den senaste expansionen i Bobcat-portföljen som redan inkluderar lastare, minigrävare, teleskoplastare, lätt packning och redskap, vilket gör att Stenderup kan erbjuda nya lösningar för kunder i ett ökande antal industrier över hela Danmark.

Bobcats produktportfölj för materialhantering

Bobcat-sortimentet för logistik och materialhantering består av olika produktlinjer: en serie dieseltruckar med lyftkapacitet från 2 till 16 ton; en serie gasoltruckar med lyftkapacitet från 2 till 7 ton och en serie elektriska gaffeltruckar med lyftkapacitet från 1,2 till 10 ton. I det senare segmentet ingår också en rad elektriska gaffeltruckar med tre hjul för lätt arbete från 1,2 till 2 ton.

Troels Stausholm Jensen:

– Den nya materialhanteringsportföljen ger Stenderup och Bobcat ytterligare en språngbräda för att öka vår närvaro på industri- och lagermarknaden i Danmark. Det är ett perfekt komplement till de Bobcat-lastare och teleskoplastare som vi levererar utrustade med tillbehör som skopor, gripare, balklämmor, tippar och pallgafflar, för användning i materialhanteringstillämpningar i många industrier.

Idag leds Stenderup av tredje och fjärde generationen av familjen Jensen. Företaget har över 40 anställda fördelade på försäljning, service och administration, som täcker hela Danmark. Detta backas upp av Stenderups starka fokus på service/eftermarknadssupport för kunder över hela landet.

För mer information om Bobcat och Bobcat-produkter, besök webbplatsen:

www.bobcat.com