Nyheter

Dachser Sweden etablerar sig i Landskrona

Transport- och logistikföretaget Dachser Sweden flyttar sin verksamhet från Malmö till Landskrona, ett av Sveriges bästa logistiklägen. Flytten till de nya lokalerna sker vid årsskiftet.

Dachser Sweden har sedan start 2005 stegvis tagit sig in på den svenska marknaden och har under de senaste åren visat på kontinuerlig och stabil tillväxt. Företagets sydligaste filial är i nuläget placerad i industriområdet Östra hamnen i Malmö.

– Vi växer ur våra nuvarande lokaler och när vi hittade en tomt som passade våra behov samt Wihlborgs som samarbetspartner, valde vi att ta steget mot framtiden, säger Joakim Friberg, Branch Manager i Malmö. Den nya filialen blir ungefär tre gånger så stor som vår nuvarande. Där vi dessutom har möjlighet till att expandera ytterligare.

I östra Landskrona i närhet till E6 kommer den nya blå och gula anläggningen på totalt 9600 kvm byggas. Filialen består av 1100 kvm kontor, 5000 kvm logistiklager och 3500 kvm cross dock terminal med 30 portar. Anläggningen som byggs av fastighetsbolaget Wihlborgs kommer certifieras enligt Miljöbyggnad guld. Flytten planeras att ske vid årsskiftet 2024/2025.

– Det här blir ett första steg mot att utveckla en av flera väl positionerade fastigheter i området med ett strategiskt bra läge och stor potential. Byggnaden kommer att uppta cirka två tredjedelar av fastighetens mark, med möjlighet för expansion under de kommande åren, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Landskrona som en del av Helsingborgsregionen utsågs till Sveriges näst bästa logistikläge 2023. ”Vi välkomnar Dachser och deras medarbetare till i Landskrona. Vi är glada och stolta över att ytterligare ett företag söker sig hit,” säger Torkild Strandberg, (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Bygger för framtiden

Logistikföretaget annonserade i slutet av 2023 att de bygger koncernens största filial för Norden i Jönköping. Nu expanderar Dachser ytterligare på sydliga breddgrader.

– Det finns en stor potential för Dachser i Sverige och vi satsar högt. Nu utökar vi även vårt utbud med lagerverksamhet till fler områden i Sverige, säger Carl-Johan Westas, Country Manager European Logistics Dachser Sweden.

Nybyggnationen som inkluderar ett logistiklager på 5000 kvm men en takhöjd på 17,5 m erbjuder cirka 11 500 pallplatser. Lagerverksamheten erbjuder mer än bara förvaring på pall, i utbudet sköts orderhantering där logistikföretaget plockar, packar och skickar gods.

– Detta är inte bara en möjlighet för oss att erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster. Vi utökar vår kapacitet vilket innebär att vi kan erbjuda fler arbetstillfällen. Idag är vi 36 medarbetare, på sikt kommer flytten öppna upp för att vi blir ungefär ett 100-tal medarbetare, avslutar Joakim. Vi ser verkligen fram emot vår framtid i Landskrona.