Nyheter

Vertiv introducerar nytt energilagringssystem med batterier

Vertiv, en leverantör av lösningar för kritisk digital infrastruktur och affärskontinuitet, introducerade nyligen Vertiv dynaflex bess, ett batterilagringssystem som är utformat för att möjliggöra energioberoende och förbättra hållbarheten i verksamhetskritiska anläggningar.
Vertiv dynaflex bess finns idag tillgängligt i Nordamerika och EMEA och ger flexibilitet i användningen av elnätet och är ett viktigt steg i utvecklingen av en dynamisk kraftarkitektur. Systemet gör det möjligt för organisationer att fullt ut utnyttja kapaciteten hos hybridkraftsystem som inkluderar sol, vind, vätgasbränsleceller och andra former av alternativ energi.
Litiumjonbatterierna i batterilagringsystemet ger energi i stor skala för långvarigt stöd, vilket möjliggör sömlöst och upprepade övergångar mellan energikällor. I kombination med Vertivs dynaflex ems (tillval) möjliggör Vertiv dynaflex bess avancerade strategier för energihantering, såsom efterfrågestyrning och delning eller försäljning av energi tillbaka till nätet, vilket kan leda till en minskning av energiförbrukning och kostnader och potentiellt generera intäkter för de inblandade parterna.
Enligt Omdias rapport Market Landscape: Battery Energy Storage Systems är det ett innovativt sätt att bidra till elnätet genom att balansera tillgång och efterfrågan på energi, integrera förnybara energikällor i energiekvationen, minska eller skjuta upp investeringar i nätinfrastruktur och skapa nya intäktsströmmar för intressenter:
– Hållbarhet har blivit ett centralt inslag i många organisationers tillväxtplaner, men oro för operativ motståndskraft och växande belastning på nätet har begränsat insatserna för att införa alternativa energikällor, säger vice president Peter Panfil på divisionen global power i ett pressmeddelande. 
För mer information om batterilagringsystemet besök: