Nyheter

Nya rekryteringstjänsten Talangio värvar anonyma utvecklare med bonusar

Talangio är en ny rekryteringsplattform som tar sikte på utvecklare. Tjänsten erbjuder anonymitet för kandidater, och bonus vid anställning. Genom att vända på rekryteringsprocessen – där utvecklare inte söker jobb, utan jobben söker dem – sätter Talangio utvecklarna i förarsätet.

Med en plattform som lyfter fram kandidaternas löneanspråk, önskemål och kompetenser, strävar Talangio efter att skapa en effektivare rekryteringsprocess för utvecklare.

– Medan det finns många nischade rekryteringstjänster där ute, står Talangio ut genom att vara den första som helhjärtat fokuserar på utvecklare, säger grundaren Tobias Hallberg.

Talangio skiljer sig från traditionella rekryteringstjänster genom sin användning av anonymitet och ekonomiska incitament. Genom att tillåta utvecklare att förbli anonyma tills de väljer att avslöja sin identitet för potentiella arbetsgivare, minskar Talangio risken för fördomar i urvalsprocessen och sätter kompetens i första rummet.

Med anonyma profiler når Talangio inte bara ut till de utvecklare som aktivt söker jobb, utan även de utvecklare som är nyfikna på att utforska arbetsmarknaden utan att behöva ge bort sin kontaktinformation till rekryterare eller headhunters. Dessutom lockar bonusar vid anställning fler talanger till plattformen.

– Vi tror att våra värvningsbonusar erbjuder ett incitament som inte bara gynnar vår plattform, utan också utvecklarna, förklarar Tobias Hallberg.

Genom att dela ut bonusar till de som hittar nytt jobb via plattformen ger Talangio utvecklare ett incitament att se sig om efter nya möjligheter.

– Hos Talangio får du 2000 kr i bonus om du blir anställd via plattformen. Har du blivit inbjuden av en vän så dubblas den. Samtidigt får även din vän en värvningsbonus. Totalt kan 8000 kr delas ut vid en anställning,  avslutar Tobias Hallberg.

Foto: Dom Ide