Nyheter

Funderar du på att köpa en elbil 2024?

Nu fortsätter DEKRA sin spännande artikelserie om elbilar och elbilsbatterier. I de senaste artiklarna får du reda på allt du behöver veta om livet med elbil och om tekniken bakom. Vi djupdyker bland annat i hur elbilsbatterier fungerar, undersöker krocksäkerheten för elbilar, samt avslöjar flertalet myter och missuppfattningar.

Laddningsdjungel, räckviddsångest och andrahandsvärde. Ja, som potentiell elbilsköpare kan funderingarna vara många. I DEKRA:s artikelserie om elbilar och elbilsbatterier får du reda på allt du behöver veta. Vi berättar om hur du använder en elbil på bästa sätt och vad som är viktigt att tänka på kring batterier, laddning, underhåll och service.

I våra senaste artiklar avslöjar vi bland annat 12 myter om elbilsbatterier. I dagens snabbföränderliga fordonsbransch står elbilar i spetsen för en omvälvande förändring mot ett renare och mer hållbart transportsätt. Men trots det ökade intresset för fordonselektrifiering fortsätter en rad myter och missuppfattningar att existera kring elbilens centrala komponent – batteriet.

Många av dessa myter kan skapa förvirring bland potentiella elbilsköpare men också innebära utmaningar för försäljningsavdelningar, ansvariga för att leverera korrekt information mot kunder. Vi reder därför ut olika missuppfattningar och belyser den verkliga naturen och kapaciteten hos elbilsbatterier.

I artikelserien undersöker vi även elbilens klimatpåverkan på vårt samhälle och miljö. Likaså kan du läsa om de senaste forskningsrönen kring elbilar och batteriteknologi, och vad vi kan förvänta oss på området framöver.

Läs mer här:

Dekra.se – artiklar om elbilar och elbilsbatterier