Nyheter

Alpine A290 vintertestas i Sverige

Alpine A290 har genomgått ett omfattande utvecklings- och finjusteringsprogram under mer än 2 år. Som en central fas i denna utveckling återvände Alpines ingenjörsteam till Sverige för att avsluta testerna av prototyperna för den kommande A290-modellen. Den sportiga kompakta femsitsiga Alpine A290 kommer att presenteras i juni 2024.

Alpine A290, den kommande helt eldrivna sportbilen, genomgår fortsatta tester i Sverige, nära polcirkeln. Sedan början av året har teamet finslipat A290’s väggrepp i extrema väderförhållanden med temperaturer under -30°C.

Alpines tekniska team genomför rigorösa tester på bana och öppen väg för att säkerställa högsta kvalitet inom alla områden. Dynamisk prestanda är centralt för Alpine, med fokus på motorrespons, kördynamik, smidighet och övergripande köpupplevelse. Testerna omfattar även utrustningen för uppvärmning, avfrostning, borttagning av imma och elektronisk stabilitetskontroll (ESC) på snö.

Prototypen, första gången i Alpine-kamouflage, visades upp i sin slutgiltiga kaross med längd 3 990 mm, bredd 1 820 mm, höjd 1 520 mm och hjulbas 2 530 mm.

A290 avslöjade också en exklusiv sport-ratt från Alpine i nappa-läder, med inslag från Alpines Formel 1-rattar, inklusive OV (Overtake), RCH (Recharge) och Drive-lägen med en-knappsfunktion.

Michelin har utvecklat tre exklusiva högpresterande däck för A290, betecknade som ”A29” som inkluderar vinterdäcket MICHELIN Pilot Alpin 5, MICHELIN Pilot Sport EV för energieffektivitet och MICHELIN Pilot Sport S5 för högsta prestanda. Dessa 19 tums däck har utformats för att förbättra A290:s prestanda i olika körförhållanden.

Dessa kallklimat-tester i Sverige representerar ett betydande steg i A290:s utveckling. A290 kommer presenteras i juni 2024.