Nyheter

Continental planerar att avyttra den finska dubbspecialisten Tikka Spikes Oy genom Management Buy-Out

Båda företagen kommer att upprätthålla samarbetsavtal för leverans, utveckling och tester. David O’Donnell, Head of Global R&D for Passenger Car Tires:

– Tikka är en erkänd expert när det gäller dubb till däck. Vi kommer fortsätta att förlita oss på deras omfattande expertis inom detta område.

Continental har meddelat avyttringen av den finska dubbspecialisten Tikka Spikes Oy som en del av en Management buy-out (MBO). Delar av Tikkas nuvarande ledningsteam, ledd av Juha Rautiainen, kommer att förvärva samtliga aktier i Tikka Spikes Oy genom sitt nyligen bildade företag Tikka Industrial Oy.

Måldatumet för slutförandet är den 1 mars 2024. Alla anställda på Tikka Spikes kommer att övertas av de nya ägarna. Det har överenskommits att samarbetsavtalen för leverans, utveckling och tester med Continental kommer att fortsätta. Båda parter har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

-Vi är stolta över hur Tikka har utvecklats sedan 2008, både teknologiskt och i övergripande affärssuccén, fortsätter David O’Donnell. Tikka är en erkänd expert när det gäller dubb till däck. Vi kommer fortsätta att förlita oss på deras omfattande expertis inom detta område i framtiden genom gemensam utveckling och tester.

– Som ett oberoende företag kan vi betjäna en mycket bredare kundkrets med våra premiumprodukter, säger Juha Rautiainen, VD för Tikka Industrial Oy. Vi ser tillbaka på mer än femton års framgångsrikt samarbete som en del av Continental. Detta har möjliggjort för oss att enormt utveckla vårt företag inom alla områden.

Tikka Spikes är en av världens största tillverkare av dubb för däck. Med över 60 års erfarenhet är företaget känt för innovation och kompromisslös kvalitet vid utveckling och tillverkning av högkvalitativa dubbar för de mest krävande vinterkörningsförhållandena. Tikka Spikes har sitt huvudkontor i centrala Finland och sysselsätter för närvarande cirka 50 personer.