Nyheter

Biltvätt med smart teknologi kommer till Landskrona

Det byggs nytt på Företagsvägen 2 i Landskrona. I april kommer det danska företaget Wash World att öppna en ny högteknologisk och helt automatisk biltvätt här. Konceptet använder registreringsskyltsigenkänning vilket gör att föraren kan tvätta bilen snabbt, enkelt och hållbart utan att behöva kliva ur bilen. 

Konceptet med automatisk biltvätt är populärt eftersom det är smidigt, minskar köer och den vanliga väntetiden. Wash World använder sig bland annat av registreringsskyltsigenkänning. vilket gör att medlemmar kan köra direkt in i tvätthallen utan att behöva kliva ur bilen. Dessutom utrustas den nya biltvätten med en biologisk vattenreningsanläggning och återanvänder det mesta av vattnet vilket gör den till ett hållbart alternativ.

– I dessa tider när ekonomin är ansträngd för många, passar ett lågpriskoncept naturligtvis bra ihop med svenskarnas önskan om att spara kostnader där det är möjligt. Vi har satsat på att automatisera och spara energi i våra tvättanläggningar vilket gör att vi kan hålla både elförbrukningen och priserna så låga som möjligt, säger Michael Rask, Country Manager, Wash World Sverige

Wash World använder en abonnemangsmodell där medlemmar kan tvätta sin bil hur ofta de vill från 149 kronor per månad. Är man inte månadsmedlem betalar man från 79 kronor per tvättillfälle och använder ett vanligt betalkort i automaten på plats vid tvätthallen. Dessutom finns ett dygnet-runt-öppet servicecenter där användare kan få hjälp via telefon vid behov.

Wash World har de senaste åren öppnat omkring 200 tvätthallar i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland och fortsätter att växa. Wash World räknar med att den nya biltvätten påFöretagsvägen 2 i Landskrona ska vara klar för öppning i början av april 2024.