Nyheter

Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö för Audi AGs biltestbana

Verizon Business och Audi AG tillkännagav idag ett partnerskap för att bygga ett toppmodernt privat trådlöst nätverk och en testmiljö för teknik på Audis biltestbana i Neustadt, Tyskland. Det dynamiska trådlösa multi-core-nätverket är utformat för att duplicera nätverksförhållanden på nyckelmarknader runt om i världen, med specialbyggda kopior av Verizons publika nätverk i USA, lokala europeiska nätverk och roaming-nätverket för Audis MVNO-partner i Asien-Stillahavsområdet.

Audi och andra bilmärken i Volkswagen Group har tillgång till banan och nätverket.

När bilindustrin fortsätter sin utveckling mot mjukvarudefinierade fordon ger den geografiska flexibiliteten i Neustadts testbanenätverk Audi en konkurrensfördel på den globala marknaden. Detta genom att effektivisera sina testprocesser för forskning och utveckling globalt, vilket bättre replikerar förar- och passagerarupplevelser runt om världen, samt ger tillgång till den senaste nätverks- och applikationstekniken.

Testbara applikationer inkluderar bl a röst, video, säkerhet, autonom mobilitet, vehicle-to-cloud-kommunikation, OEM-kundinteraktioner, samt mobila vehicle-to-everything (C-V2X)-funktioner.

För att uppnå denna blandning av geografisk flexibilitet och teknisk kapacitet, använde sig Verizon Business av ett robust ekosystem av partners. Nätverket använder en LTE Modular Private Wireless-plattform med dubbel 5G från Nokia, C-V2X och privat MEC-infrastruktur som använder AWS Outposts från Amazon Web Services, samt realtidsvideo- och dataöverföringsteknik från Smart Mobile Labs (full HD-streaming, push to talk, push to video, inspelningsströmning mm).

– Våra behov för den här testbanan var komplexa och flerdimensionella, samt omfattade många teknologier, geografiska nätverksförhållanden och branschtrender. Verizon Business kunde tillhandahålla en komplett lösning som sparar tid och kostnader i testprocessen och ger oss en konkurrensfördel på den globala marknaden, säger Petr Kozak, utvecklingschef för Infotainment, Connectivity, Data Management och Artificiell Intelligens.

– Det här innebär så mycket mer än att utrusta en arbetsplats med ett privat nätverk. Det handlar om att återskapa nätverksförhållanden från hela världen till en testanläggning, vilket gör att Audi kan överträffa de redan höga kraven på mobilitetsmarknaden när vi blickar framåt in i framtiden, säger TJ Fox, SVP för IIoT och Automotive, Verizon Business. Fordon handlar i allt högre grad inte bara om transport, utan även om kommunikation, underhållning, utbildning och att arbeta effektivt i mobiltelefoner och kraftfulla datorer i rörelse. Det betyder att framtidens fordon kommer att vara proppfulla med tekniska lösningar som måste fungera under många olika nätverksförhållanden – behov som Audi och Verizon Business möter med denna toppmoderna anläggning.

Verizon Business har ett helhetsansvar för leverans och support av det högpresterande, stabila och säkra privata LTE/5G-nätverket, som över tid kan anpassas till utvecklingen av 3GPP-standarden.