Nyheter

Årets cirkulära märke på Klaravik

Den småländska skogsmaskinstillverkaren Rottne utses till årets cirkulära märke på Klaravik. Märket fäller alla andra genom en rejäl försäljningsökning. På bara ett år har den totala försäljningssumman av Rottne-tillverkade maskiner ökat med 200 procent på klaravik.se.

Årets cirkulära märke utses med bakgrund av försäljningsantal, men tar också hänsyn till antal bud i snitt per objekt. Under 2023 bytte 41 skördare och skotare av märket Rottne ägare på Klaravik, sett till antal har 55 procent fler maskiner sålts på klaravik.se jämfört med 2022. 18 sålda skotare och 23 skördare har resulterat i en samlad försäljning på 18,5 miljoner kronor.  

“En kvalitetsstämpel”

– Det finns ett väldigt stort och ökande intresse för Rottne-maskinerna på begagnatmarknaden. Ett kvitto om något på att märket håller över tid. Bland sålda maskiner på Klaravik finns allt från äldre “Blondin”-skotare från 1970-talet till mer moderna maskiner tillverkade på 2000-talet. Rottne är en kvalitetsstämpel – oavsett årsmodell, säger Therése Gilleby, Kvalitet och hållbarhetschef på Klaravik och fortsätter:

– Rottne har också haft en imponerande och inspirerande resa sedan etableringen på 1960-talet. Att det går att bygga ett sådant multinationellt företag på en sådan liten ort och expandera stadigt med bibehållen tillverkning i Sverige är otroligt starkt.

Motiverigen i sin helhet

”Djupt i den småländska skogen hittar vi en oförtruten kämpe som stolt vårdar det svenska skogsmaskinsarvet vidare. Och som visat sig hållbara. Att flera decennier gamla maskiner fortfarande bidrar till det svenska skogsbruket – och hittar nya ägare på Klaravik – är inget annat än en stor kvalitetsstämpel. Med en försäljningsökning med 200 procent på bara ett år har Rottne visat att populariteten på dess maskiner på klaravik.se är hetare än någonsin”.

Årets cirkulära märken på Klaravik  (hela rapporten)Årets märken inom tunga fordonÅrets märken inom entreprenadÅrets märken inom lantbrukÅrets märken inom skogsbrukÅrets märken inom bygg