Nyheter

TCS tecknar 7-årigt avtal för att transformera global IT-infrastruktur för Ramboll

Tata Consultancy Services har tecknat ett strategiskt partnerskap på flera miljoner dollar för att genomföra den fullständiga IT-transformationen av Ramboll, ett globalt arkitektur-, ingenjörs- och konsultföretag med huvudkontor i Danmark. Under de kommande sju åren kommer TCS att modernisera och effektivisera Rambolls IT-operativa modell för att driva affärstillväxt och optimera IT-kostnadsbasen.

TCS kommer också att leverera tjänster för att hantera Rambolls moln- och datacenter, applikationsutveckling och underhåll, Cyber ​​Security och Digital Workplace. Detta kommer att lägga en digital grund för Rambölls affärstillväxt, bidra till att minska dess klimatavtryck och öka skalbarheten.

Thomas Angelius, Senior Group Director, Chief Information Officer, Ramboll:

– Vårt företag har upplevt en anmärkningsvärd tillväxt, och vi är fast beslutna att se denna framgång framåt. För att fortsätta vår uppåtgående bana insåg vi behovet av en pålitlig partner som kan hjälpa oss att bygga en standardiserad, skalbar IT-plattform som möjliggör innovation och som är tillräckligt flexibel för att främja kreativitet. Vi är glada över att ha valt TCS, en beprövad expert på storskaliga komplexa digitala transformationer, för detta globala projekt. Med TCS som vår partner är vi säkra på vår förmåga att framtidssäkra verksamheten och fortsätta att leverera de utmärkta tjänster som våra kunder förväntar sig.

Med verksamhet i 35 länder och med en omsättning på över 17 miljarder DKK erbjuder Ramböll hållbara lösningar till företag. Snabb tillväxt under de senaste åren, inklusive många fusioner och förvärv, har resulterat i en komplex IT-arkitektur och verksamhetsstruktur med ohållbara kostnader och litet utrymme för storskaliga transformationer.

TCS kommer att hjälpa till att minska kostnaderna och realisera skalfördelar inom Rambölls IT-område. Detta kommer att uppnås genom att effektivisera och konsolidera IT-arkitekturen och verksamhetsstrukturen. Resultatet blir en agil IT-plattform som är motståndskraftig och kan stödja framtida transformation.

Ramböll kommer också att få tillgång till den rika kontextuella kunskapen inom TCS, innovationer och teknologier för att ytterligare stärka sina IT-processer. Som en del av detta strategiska partnerskap kommer TCS också att anställa mer än 300 Ramboll IT-anställda i 12 länder.

V Rajanna, VD, Technology, Software and Services, TCS, sa: ”Vi är glada över att bli utvalda som Rambolls strategiska teknikpartner för att transformera sin IT-operativa modell. Partnerskapet ska hjälpa Ramboll med en skalbar, framtidsredo IT-plattform som driver affärer smidighet. TCS kommer att utnyttja kraften i data, moln och analyser för att hjälpa Ramboll driva intelligent affärstransformation och tillväxt över hela företaget.”

TCS har funnits i Danmark i över 30 år och driver tillväxt och transformation för sina kunder. TCS har utsetts till Top Employer i Danmark sedan 2014 av Top Employers Institute och är rankad som nummer 1 i kundnöjdhet i Norden under 14 år i rad i en oberoende undersökning.

Vikram Sharma, landschef, Danmark, TCS:

– TCS är stolta över att ha fått förtroende av Ramboll som deras första outsourcingpartner någonsin för detta fleråriga och flerfasiga globala projekt. Vi ser fram emot att arbeta med Ramboll och bygga en flexibel, smidig, skalbar och säker IT- och operativ grund för att ta verksamheten till nästa nivå. Detta partnerskap markerar början på en spännande period av samarbete.