Nyheter

Banbrytande milstolpe för StoreDot

StoreDot, pionjären och global ledare inom kiseldominant extrem snabbladdning (XFC) batteriteknologi för elfordon (EV) har nått en banbrytande milstolpe genom att bli världens första företag att uppnå mer än 2 000 på varandra följande XFC-cykler, med det kiseldominerande batteriet celler som bibehåller över 80 % av sin ursprungliga kapacitet.

Detta innebär att elbilsförare kan snabbt ladda sina bilar på några minuter varje dag, utan att oroa sig för batteriets hälsa.

Dessa exceptionella resultat, som visar hög energitäthet, kommer från celler som uppnår minst 330Wh/kg och 860Wh/L på stacknivå.

Cellerna laddades i följd från 10 % till 80 % på 10 minuter, vilket visade en laddningshastighet på 4,2 C, medan de laddades ur med en hastighet av 1 C.

Batteriets livslängd mäts av antalet laddnings- och urladdningscykler ett batteri kan genomgå innan dess kapacitet sjunker under en industristandard, 80 % av den ursprungliga kapaciteten.

En sådan prestation av battericeller som klarar 2 000 cykler samtidigt som de uppfyller riktmärket för 80 % kapacitetsretention, representerar en enorm branschmilstolpe, med resultaten som vida överträffar nuvarande och kommande EV-hållbarhetsbestämmelser.

Dessa resultat lämnar marginaler för andra åldrande faktorer i den verkliga världen, vilket översätter till livslängd och förlängd batteritid, vilket ger elbilsägare ett högt marknadsvärde.

I mars 2022 meddelade StoreDot att det hade uppnått 1250 cykler med mindre celler. Sedan dess har företaget skalat upp och validerat sin teknologi samtidigt som den testats med över 15 EV-bilmärken som använder EV-cellkapacitet på 30 Ah, vilket nu har överskridit det enastående märket på 2000 XFC-cykler.

Denna landmärkeprestation är ytterligare en viktig milstolpe på StoreDots väg mot kommersialisering, vilket bevisar mognaden, stabiliteten och hållbarheten hos dess spelförändrande XFC-teknik.

Yaron Fein, StoreDot Executive Vice President R&D:

– Att överträffa 2 000 cykler med våra extremt snabba laddningsceller befäster StoreDots position i framkanten av batteriteknologisk innovation för elfordon. Denna milstolpeprestation bekräftar den exceptionella långsiktiga prestandan och tillförlitligheten hos våra kiseldominanta XFC-batterier när vi snabbt går framåt mot kommersialisering. StoreDot fortsätter att ange takten, konsekvent uppfylla våra milstolpar och leverera på löftet om att förse biltillverkarna med en pålitlig, beprövad extrem snabbladdningslösning i linje med deras nollutsläppsmål och tidslinje.

StoreDot tillkännagav nyligen sina förväntade milstolpar för 2024. Dessa inkluderar demonstration av världens första EV-paket utrustad med XFC-teknik, frakt av prismatiska B-prover till OEM-tillverkare, undertecknande av strategiska tillverkningsavtal och utökad verksamhet i USA på vägen mot kommersialisering.

StoreDot är på rätt spår med produktionsberedskap av XFC-celler som kan leverera 100 miles laddade på 5 minuter i år. Företaget siktar på att leverera 100 miles laddade på 4 minuter 2026 och 100 miles laddade på 3 minuter 2028.