Nyheter

Världens första självladdande kommunikationshörselskydd

3M lanserar världens första självladdande kommunikationsheadset som omvandlar ljus utomhus och inomhus till ren elektrisk energi. Headsetet, med patenterad solcellsteknik från Powerfoyle™ laddar ett inbyggt litiumjonbatteri och eliminerar därmed behovet av engångsbatterier.

Det innebär att oavsett om du arbetar utomhus i solljus eller inomhus i artiɝciellt ljus laddas ditt headset oavbrutet.

– Den här teknologin förändrar spelplanen helt och hållet, säger Peter Berghamn, Business Director på 3M PELTOR. 3M fokuserar på innovationer för morgondagen, och den avancerade ingenjörskonst, teknik och materialkunskap som byggts in i det här headsetet har skapat en perfekt kombination av prestanda, design, skydd och hållbarhet. Med över 70 års erfarenhet inom kommunikationsutrustning strävar 3M™ PELTOR™ efter ständigt utveckla produktportföljen för att möta kundernas behov.

3M har samarbetat med det svenska teknikföretaget Exeger och optimerat Powerfoyles™ solceller med skyddsɝlm från 3M.

Exeger tillverkar Powerfoyle med hjälp av 100 % ren energi i sina två anläggningar i Stockholm.

– Jag är oerhört stolt över att se denna världsunika produkt lanseras av 3M, säger Giovanni Fili, vd och grundare av Exeger. De miljömässiga fördelarna bara med att ersätta engångsbatterier kommer att ha en avsevärd positiv inverkan för branschen, och bidra till att sätta en ny standard för vad som är praktiskt och hållbart. 3M, som är ett av de mest inɞytelserika varumärkena i världen, har varit en otrolig partner för oss på denna resa.

Utöver förmågan att tillvarata ljus har 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPV-headsetet många avancerade funktioner som hjälper användare att vara mer säkra, uppkopplade och produktiva. Headsetet kan ansluta till Bluetooth-kompatibla enheter och har en bullerreducerande mikrofon som gör det möjligt att obehindrat föra ett samtal, även i bullriga arbetsmiljöer.

PTL-funktionen (Push-to-Listen) gör det möjligt att höra sin omgivning utan att ta av sig headsetet, genom att Bluetooth-strömningen pausas och omgivningsmikrofonerna aktiveras för att användaren ska kunna höra kollegor och ljud i närheten.

Användare kan också snabbt justera inställningarna med headsetets handskvänliga tryckknappar och få röstbekräftelse på ändringarna utan att behöva ta av hörselskyddet. Till headsetet hör 3M™ Connected Equipment-appen där användaren kan ändra inställningar, övervaka solcellernas laddning och visa statistik för energiförbrukning.

Den är också delvis tillverkad av återvunnen plast och elektronik, och har stöd för OTA (Over-the-Air), trådlösa uppdateringar av ɝrmware för att bidra till att förlänga produktens livslängd.

Headsets förväntas vara tillgängliga för köp i slutet av mars 2024.