Nyheter

Fogmaker International utökar sin globala närvaro

Fogmaker International AB, en av de ledande globala leverantörerna av brandsläckningssystem för maskiner och fordon, meddelar gladeligen lanseringen av Fogmaker Brazil LTDA.

Detta är Fogmaker Internationals första dotterbolag i Sydamerika och markerar en betydande milstolpe som stärker företagets närvaro på denna kontinent. Fokus kommer att ligga på att möta de ständigt föränderliga behoven hos kunderna i regionen, genom att leverera avancerade, miljövänliga, och heltäckande brandskyddslösningar.

Fogmaker International verkar inom åtta olika segment och den brasilianska filialen kommer initialt att fokusera på bussar, skogsbruk, jordbruk, materialhantering och gruvdrift.

– Vi är entusiastiska över detta nya dotterbolag och de utökade möjligheterna för Fogmaker International. Det kommer att göra det möjligt för oss att ytterligare stärka vår närvaro och ge ännu bättre service till våra kunder i regionen. Det är ett betydande steg mot att uppnå vår vision att skapa säkrare miljöer globalt, säger Lars Alrutz, VD för Fogmaker International.

Hållbarhet är viktigt för Fogmaker International AB och företagets nya släckmedel Eco 1 är 100% PFAS-fritt och GreenScreencertifieratTM på silvernivå. Systemet kan anpassas för att möta olika behov inom olika sektorer, vilket gör det perfekt för den diversifierade marknaden i Brasilien.

– Satsningen i Brasilien kommer efter vårt förvärv av Siveb Oy i Finland för några månader sedan. Vi är glada över att se Fogmaker Internationals strategiska expansion och starka position på marknaden, vilket exemplifieras av lanseringen av Fogmaker Brazil LTDA. Detta öppnar upp spännande möjligheter på en ny marknad. Vi ser fram emot fortsatt framgång och tillväxt för Fogmaker International, säger Lars Fredin, VD och Koncernchef för Dacke Industri och ordförande för Fogmaker International.

Fogmaker Brazil LTDA kombinerar svensk kvalitet med kunskap om regionen och kommer att driva ytterligare tillväxt på den sydamerikanska kontinenten. Företaget letar redan efter fler distributörer för att kunna bibehålla en hög servicenivå till det vidsträckta landet och kontinenten.

På bilden: Marco Agusto, Key Account Manager, Johan Fager from Kaxamax, Lars Alrutz, CEO of Fogmaker International, Mario Flores, Key Account Manager, Roberto Bassi from Kaxamax