Nyheter

C: ”Låt bilarna rulla för ett grönare Stockholm”

”Den styrande S-ledda majoriteten i Stockholms stad gör för lite att främja hållbar mobilitet och i synnerhet bilpooler.”

Det anser centerpartisterna Jonas Naddebo, gruppledare i Stockholms stad, och Svante Linusson, vice ordförande i Stockholm parkering i en debattartikel i Dagens Industri.Nu har de tagit fram ett sjupunktsprogram som de menar ska tredubbla antalet bilpoolsbilar i staden:

”Gaturummet är begränsat. Stockholms bilar står i genomsnitt parkerade 95 procent av tiden, vilket är en oerhört ineffektiv användning av stadens yta. Varje bil som rullar istället för att stå stilla innebär mer yta för gående, cyklister, uteserveringar och annat som gör Stockholm både roligare, attraktivare och grönare.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/c-lat-bilarna-rulla-for-ett-gronare-stockholm/