Nyheter

Säker på jobbet under varma sommardagar

Extra ventilation och UV-skydd, kanske det viktigaste att erbjuda yrkesgrupper som jobbar under solens strålar från morgon till kväll under våra varma sommarmånader. Blåkläder, ledande inom arbetskläder, lanserar lika innovativa som luftiga och säkra sommarlösningar som möter dessa behov.

Sommartid betyder högsäsong för anläggningsarbeten och asfaltsläggning, där temperaturerna kan bli riktigt höga, särskilt om arbetsmomentet i sig genererar ytterligare värme. Blåkläder har lyssnat in sina användare och utvecklat klädesplagg som har både UV-skydd mot solens starka strålar och är tillverkade av material som andas och därmed möter de specifika utmaningar som kommer med att arbeta under varma förhållanden.

Varsellinne istället för att klippa av ärmar

En innovativ nyhet för i år är ett skönt och luftigt linne certifierat enligt ISO20471 klass 2, vilket ger både synlighet och komfort för den som jobbar i plagget. Att det blev ett linne är ett svar på att många som arbetar i varma miljöer väljer att rulla upp eller klippa av ärmarna på sina t-shirts, vilket innebär att plagget förlorar sin certifiering.

Nyhet! Fler varselplagg med extra ventilation

För de som arbetar på arbetsplatser där shorts är tillåtna, introducerar Blåkläder ett par riktigt bekväma och flexibla varselshorts med 4-vägsstretch och ventilation baktill på oket. Finns självklart i både dam- och herrmodell. Om shorts inte är ett alternativ finns även långbyxor i samma serie, utrustade med ytterligare ventilationsnät i knäveck och inne i knäfickan för att skapa mer luftgenomströmning.

UV-skyddande tröjor mot skadlig sol

Att arbeta utomhus under årets ljusare månader handlar också om att vara extra exponerad för solen. Blåkläders UV-skyddade långärmade t-shirt i varselutförande ger användaren ett extra skydd mot solens skadliga strålar. Den nya UV-skyddade pikétröjan i varsel har precis som den långärmade tröjan segmenterade reflexer och strategiskt placerade meshpaneler för att lufta och transportera fukt.