Nyheter

Ännu en testvinst för Continental PremiumContact 7

Auto Motor & Sport har publicerat sitt stora sommardäckstest, där Continental PremiumContact 7 blev överlägsen vinnare. Därmed har däcket vunnit alla tester det ställt upp i – två år i rad.

I Auto Motor & Sport nr 5 2024 testades sommardäck från de stora däcktillverkarna. På ohotad första plats hamnade Continental PremiumContact 7 med en totalpoäng på 9,4 av 10 möjliga, jämfört med tvåan som fick 8,9 poäng.

Tidningens slutomdöme blev att Continental PremiumContact 7 har ”Utmärkt grepp i vått och torrt, mycket homogent och säkert”. Vidare skriver tidningen att däcket har ”Extremt bra kontroll i regn, utmärkt styrprecision, fint vattenplaningsskydd. Stabilt, rörligt och mycket säkert på torr asfalt”.

– Jag är särskilt stolt över att det vi jobbat hårdast för – att ge fenomenalt grepp på både vått och torrt – hyllas i alla test, säger Per Linder, produktchef på Continental Däck. Sverige.

– Den här gången fick vi maxpoäng på vått, och även högsta poäng på torrt. Att vara så bra på båda delarna borde nästan vara omöjligt, men vi visar att det går.

Mångsidigt däck

Auto Motor & Sport summerar testet med att säga att ”Continentaldäcket är måttstocken både på torrt och vått underlag.”

– Säkerhet startar med däcken, och vår högsta prioritering är alltid att däcken ska vara så säkra som möjligt, säger Per Linder.

– Men vad som är häftigt är att PremiumContact 7 dessutom lyckas leverera hög komfort, lågt rullmotstånd och lång livslängd. För en genomsnittlig svensk bilägare är det här ett perfekt däck – oavsett om man kör elbil, hybrid eller förbränningsmotor.

Obesegrat – två år i rad

Testet i Auto Motor & Sport rundar av den svenska däcktestsäsongen, som tidigare inneburit testvinster i Vi Bilägare och Teknikens värld. Det innebär att Continental PremiumContact 7 vunnit alla tester det ställt upp i sedan det lanserades på marknaden 2023.

– Än en gång visar Continental att PremiumContact 7 är ett däck på absolut högsta nivå. Vi tävlar mot världens största däcktillverkare varje gång, men lyckas ändå vinna med marginal. Två år i rad har PremiumContact 7 varit fullständigt överlägset. Det måste påtalas att det är en otrolig bedrift att leverera så här bra i test efter test, avslutar Per Linder.

Foto: VariousPhotography