Nyheter

Är ditt företag försäkringsbart?

Kraven höjs på företag som vill teckna cyberförsäkring. Ett nytt verktyg för riskbedömning hjälper till att kartlägga förutsättningarna och ta fram rätt underlag till försäkringsbolaget.

Arctic Wolf, ledande inom operativ cybersäkerhet, släpper ett nytt verktyg för riskbedömning som stöd till företag och organisationer i deras arbete med att förstärka sin cyberresiliens och ta fram underlag för cyberförsäkring.

– Att lägga över en del av affärsrisken till en cyberförsäkring är en nödvändig del i kampen för att sätta stopp för cyberriskerna. Både för ett företag som just bestämt sig för att skaffa en cyberförsäkring, eller som står inför en årlig förnyelse av sin försäkring, är det viktigt att utvärdera och kommunicera sin beredskap på ett övertygande sätt, säger Scott Holewinski, chef för Security Journey på Arctic Wolf.

Med verktyget Arctic Wolf Cyber Resilience Assessment kan man effektivt kartlägga sin beredskap och se hur den egna organisationen svarar upp mot gängse standarder och ramverk för riskhantering.

Enligt analysföretaget IDC medför den växande hotbilden att nära hälften av alla företag i dag ställs inför krav på en formell riskbedömning som förutsättning för att få teckna cyberförsäkring. Att genomföra en kvantitativ kartläggning av IT-relaterade risker enligt standardiserade kriterier blir därför en angelägen utmaning för ledningen när försäkringsbolag och andra intressenter ställer krav på en objektiv bedömning av företagets risker.

Cyber Resilience Assessment är en del av Arctic Wolf Security Journey – ett nytt skräddarsytt program med verktyg och granskningar som hjälper företag att bättre bedöma och minska sin riskexponering.

Med det nya verktyget kan företaget också skapa bättre förståelse för hur den löpande verksamhetsstyrningen förhåller sig till andra cyberrisker, följa hur IT-beredskapen utvecklas över tid samt att dela med sig av resultatet från sådana bedömningar till icke-tekniska intressenter.

Det gäller bland annat försäkringsbolag som erbjuder cyberförsäkring som kan få del av anpassade resultat från Arctic Wolf Insurability Rating. Bedömningen av beredskapen sker med ett poängsystem som hjälper företaget att mer effektivt utvärdera sina säkerhetsrutiner och förutsättningar för att försäkra sig, med en transparent syn på luckor och förbättringsområden.

Exempel på funktioner i Cyber Resilience Assessment:

Arctic Wolf Insurability Rating: Utvärderingen av cyberresiliens omfattar bland annat en mätning till stöd för försäkringsbarhet. Kunden kan utnyttja detta som dokumentation i samband med förnyelse av försäkringar och i kontakter med försäkringsmäklare.

Dynamisk riskrankning och prioritering: Olika riskområden granskas och rangordnas för prioritering, vilket möjliggör bättre beslut om resursallokering och budget.

Cyber Resilience Assessment finns omgående tillgängligt för alla Arctic Wolf-kunder via en kundportal.

Mer information

Starta säkerhetsresan nu genom Cyber JumpStart Portal

Diskutera med Arctic Wolf på FacebookXLinkedIn och YouTube

Besök arcticwolf.com och ta reda på mer om våra lösningar för operativ IT-säkerhet

Foto: Steve Buissinne