Nyheter

Eaton öppnar ny fabrik i Finland – möter efterfrågan av energieffektiva UPS-system

Energihanteringsföretaget Eaton inviger nu en ny toppmodern fabrik med tillhörande campus i Helsingfors. Den nya fabriken ska öka företagets kapacitet att tillverka och leverera UPS-system, däribland Eatons senaste produkt, Eaton 9395X.

Mängden data har ökat drastiskt i takt med att alltmer AI, IoT och elbilar används i samhället. Den stora dataanvändningen ställer allt högre krav på kapaciteten hos datacenter, inom vilken expansion sannolikt kommer att behövas inom kort tid. Eaton är en av världens största leverantörer av trefas-UPS-system och investeringarna i en ny fabrik i Helsingfors beror på den ökade tillväxten inom datacenterområdet.

– Vår verksamhet har växt så snabbt att vi har vuxit ur vår befintliga fabrik i Helsingfors. Den nya anläggningen ska tillhandahålla UPS-system huvudsakligen för datacenter men även tillämpningar inom hälsovård, samt den kommersiella och marina sektorn, säger Marcelo Pizzato, affärsutveclingschef för datacenter i Norden på Eaton.

Den nya UPS:en Eaton 9395X, som byggs i fabriken, tar upp till 30 procent mindre yta jämfört med liknande modeller, vilket är en fördel för datacenter som behöver öka sin kapacitet. 9395X är baserad på kiselkarbidomriktareoch är mer energieffektiv. Systemet är utrustat med Eatons EnergyAware-teknik, vilken prioriterar kontinuitet i systemet samtidigt som den stöder tillhandahållandet av efterfrågeflexibilitet till nationella elnät.

– EnergyAware gör det möjligt för verksamheter, speciellt datacenter, att sälja flexibilitetstjänster till elnätet. Det är en attraktiv inkomstkälla som också bidrar med en betydande hållbarhetsfördel. Flexibilitet hjälper elnätoperatörer att använda mer förnybara källor och att kompensera för leverantörernas koldioxidutsläpp, avslutar Marcelo.

Om Eaton
Eaton är ett intelligent energihanteringsföretag som verkar för att förbättra livskvaliteten och miljön för människor globalt. Vi styrs av vårt engagemang att göra affärer på rätt sätt, att verka hållbart och att hjälpa våra kunder hantera energi ─ idag och långt in i framtiden. Genom att dra nytta av globala tillväxttrender för elektrifiering och digitalisering påskyndar vi planetens övergång till förnybar energi. Vi bidrar till att lösa världens mest akuta energihanteringsutmaningar och gör det bästa för våra intressenter och hela samhället.
Eaton grundades 1911 och firar 100-årsjubileum som noterat på New York-börsen. Vi rapporterade intäkter på 20,8 miljarder dollar 2022 och har kunder i mer än 170 länder. För mer information, besök eaton.com. Följ oss på Twitter och LinkedIn.