Nyheter

Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö

Verdion, utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, tillkännagav idag att bolaget har säkrat ytterligare ett förvärv till sin växande logistikutvecklingsportfölj i Sverige.

Den förvärvade fastigheten ligger i industriområdet Fosie i sydöstra Malmö och erbjuder utvecklingsmöjligheter på en 50 000 kvm stor tomt i nära anslutning till E6/E65.

Verdion kommer att spekulativt utveckla ett toppmodernt stadsnära logistiklager på 28 000 kvm i en enda byggnad, som kan delas upp i fyra enheter, med beräknat färdigställande under Q2/Q3 2026. Den nya anläggningen kommer att innefatta lager-, kontors- och entresolutrymmen, med fokus på genomgående hög hållbarhet och att uppnå certifieringsnivå BREEAM Excellent.

Under de senaste tre åren har Verdion säkrat nya utvecklingsmöjligheter i Rosersberg, Södertälje, Göteborg och Jӧnkӧping. Bolagets första projekt i södra Sverige var att utveckla en skräddarsydd anläggning åt biltillverkaren BMW, för att stödja dess distribution av bildelar på den nordiska marknaden. Verdions nordiska portfölj inkluderar även tillgångar i Köpenhamnsområdet och på Jylland.

– Att säkra brownfield-tillgångar för stadsnära logistik är en viktig del av vår tillväxtstrategi i Norden. Därför var den här möjligheten, i nära anslutning till Malmös transportnätverk, attraktiv för oss. Öresundsregionen är den största konsumentmarknaden i Norden och med det etablerade läget i Fosie och nuvarande efterfrågan förväntar vi oss ett stort intresse inför färdigställandet, säger Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion.

Linklaters och PWC var rådgivare åt Verdion.