Nyheter

Allt fler superdatorer drivs med AMD

ISC High Performance 2024 presenterades årets topplista över världens superdatorer. Topp 500-listan visar att AMD nu driver 156 av världens 500 bästa superdatorer, en ökning med 29 procent jämfört med föregående år.

Listan visar också att superdatorn Frontier, som finns hos Oak Ridge National Lab, som körs på AMD EPYC-processorer och AMD Instinct GPU:er, fortsatt är den snabbaste superdatorn i världen med ett HPL-resultat på 1,2 exaflops.

Det finns också flera superdatorer på listan som drivs med AMD Instinct MI300A APU, som lanserades i december 2023. De tre systemen kommer på plats 46, 47 och 48 på årets lista. AMD har också 157 system på Green500-listan som rankar de mest effektiva superdatorerna i världen.

Flera nya superdatorer med AMD är också på väg att rullas ut, exempelvis italienska energibolaget ENIs nya HPC6-superdator som förutspås bli en av världens kraftfullaste för industriella applikationer och Krakow universitets nya superdator, som kommer bli Polens hittills snabbaste system.

Läs gärna mer om de olika AMD-systemen som finns med på årets lista här: 

https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1195/amd-remains-the-partner-of-choice-for-worlds-fastest-and