Nyheter

Ny version av el-lastbilen FUSO Canter

FUSO Canter från Daimler Trucks är en av världens mest sålda lastbilar i klassen upp till 8,5 ton. Sedan förra året säljs den i Sverige med fokus på de eldrivna versionerna. Nu är det dags för en rejält omarbetat version.

FUSO Canter har tillverkats i mer än 60 år och är sedan ett antal år en del av Daimler Trucks. Canter som finns med totalvikter upp till 8,5 ton var även en av de första lastbilarna i världen som gick att få med eldrift – eCanter. Det är den versionen som importören Veho fokuserar på i Sverige.

Modellen är känd för sina kompakta mått och sin snäva vändradie i kombination med en för sin storlek stor lastförmåga. Något som gjort den till en favorit i trånga stadsmiljöer.

Nya Canter har nya säkerhetsfunktioner och ny hytt med bland annat infotainmment med touchscreen som går att nå från båda sätena. Dessutom är Apple CarPlay och Android standard.

Den nya autobromsen (ABA 6) känner av både bilar, cyklister och fotgängare – även om de inte rör sig. Dödvinkelassistenten har fyra sensorer som ser till att föraren uppmärksammas på trafikanter vid bilens sidor. En ”Front Protection Assist” varnar om det finns fotgängare eller cyklister direkt fram för bilen. Hastighetsvarnare och back-kamera är standard liksom varningsblinkers som automatiskt slås på vid kraftiga inbromsningar i farter över 50 km/tim.

Hytten har som tidigare ett lågt insteg och är lätt att sig igenom från sida till sida om man till exempel vill kunna ta sig ur bilen på trottoarsidan.

Eldrivna eCanter kommer nu också att kunna fås i ännu fler utföranden. Totalt 46 versioner med 3 olika batterikonfigurationer med olika hjulbaser kommer att finnas att tillgå.

Canter och eCanter säljs och servas av Mercedes-Benz Lastbilars nätverk i Sverige.

Läs mer om FUSO i Sverige här: 

https://www.fuso-trucks.se/