Nyheter

ChargeNode och Astrid Lindgrens Värld i samarbete

Ett av Sveriges populäraste semestermål med barnen är inte oväntat Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Barn älskar att träffa de folkkära karaktärerna i Astrid Lindgrens böcker.

– Det är nästan som en saga att vi har fått förtroendet att installera elbilsladdning för alla småbarnsföräldrar som besöker Astrid Lindgrens Värld, säger Erik Persson som ansvarar för samarbetet.

Varje år kommer uppemot 500 000 besökare (varav runt 100 000 från utlandet) till parken och allt fler kör förstås elbil. Det innebär att det finns ett stort behov av elbilsladdning och att det verkligen är tillförlitligt.

– Därför känns det extra glädjande att vi har fått förtroendet att installera 29 nya laddpunkter med vår stilrena balklösning i ett sammanhang med några av världens mest älskade karaktärer i Astrids böcker, förklarar Erik Persson på ChargeNode. Eftersom vår laddtjänst kan integreras med befintliga system är det också enkelt för oss att ta över de 18 befintliga laddboxarna och ansvara för debitering, driftövervakning, support mot användarna och service av laddpunkter.

Till sommaren finns det med andra ord totalt 47 laddpunkter för alla besökare som kör på el. Smidigt och bra för miljön.

Astrid Lindgrens värld strävar alltid efter högsta möjliga kvalitet.

Eftersom ChargeNode utvecklar och levererar både mjukvara och hårdvara, med allt från installation till drift, service och support blir det så mycket enklare för oss, menar Joacim Johansson som är vd för Astrid Lindgrens Värld. Det överensstämmer också med vår värdegrund som bland annat säger att vi, precis som Astrid Lindgren själv, ska sträva efter högsta möjliga kvalitet.

– Eftersom vårt system ger alla bilar optimal laddning kör man hemåt fulladdade även om barnen är slutkörda efter minst en hel dag tillsammans med sina älskade karaktärer, avslutar Erik.

Fakta

Antal laddpunkter: 29 nya i balk. ChargeNode Power Bar.
Befintliga laddpunkter: 18 laddboxar som kopplas på till vår mjukvara
Smart laddtjänst som kan integreras med befintliga laddsystem
En bekymmersfri helhetslösning, från projektering till drift