Nyheter

Maskinmässan: Leica Geosystems presenterar senaste nytt för bygg- och anläggningsbranschen – Smarta digitala verkligheter

I över 200 år har Leica Geosystems stöttat användare världen över att bättre kartlägga, besluta och genomföra med hjälp av innovativ teknik som omvandlar data till meningsfull information. Genom att bygga broar mellan det verkliga och virtuella så har nya smartare vägar gjorts framkomliga och banat väg för ökad produktivitet, hållbarhet och säkerhet.

Under årets Maskinmässa presenteras lösningar inom både maskinstyrning, mätteknik och reality capture. Helhetslösningar för effektivare processer och säkrare arbetsmiljöer.

Effektivisering, kostnadskontroll, minskat klimatavtryck och en säkrare arbetsplats är alla centrala frågor på agendan idag.

Den gemensamma nyckeln stavas data – att sätta data i användning på nya sätt. Att mäta, kartlägga och få tillgång till preciserad kvalitetsdata som kan omvandlas till värdefulla insikter av avgörande betydelse för att fatta rätt beslut som optimerar både arbetsflöden och verksamheter.

– Leicas lösningar stödjer en både enklare och mer produktiv arbetsprocess. Fokuset har alltid varit vidareutveckling så våra användare ständigt är utrustade med den senaste teknologin. Idag innebär detta användarvänliga lösningar som ger pålitlig information så hela värdekedjan av ett projekt kan fortlöpa effektivt och säkert. Med korrekt data kan många omarbeten reduceras, tid och material sparas, vilket gynnar både miljön och resultatet på sista raden, säger Viktor Kastanius, Portfolio Manager på Leica Geosystems, en del av Hexagon.

Leicas lösningar sträcker sig över både inhämtning, bearbetning, visualisering och delning av data där bolagets tekniska innovationer skapar nya förutsättningar för ett smart anläggningsbyggande – och därtill flertalet andra industrier. Leica Geosystems breda sortiment av totalstationer, maskinstyrningssystem och branschledande reality capture-lösningar gör portföljen full av möjligheter till skräddarsydda helhetslösningar.

Addera heltäckande säkerhetssystem som förebygger, varnar och kommunicerar tänkbara faror.

:- Att stärka vår position som helhetspartner är definitivt vår målsättning, säger Kastanius och fortsätter:

– Att navigera rätt i en föränderlig värld kräver insikt och förståelse. Vi ser att efterfrågan på lösningar som omfattar mer av ett helhetstänk, med integration och tillgänglighet av data som kan flöda mellan olika faser, ökar i allt högre grad. Detta i takt med att kraven på både högre produktivitet och kvalitet samtidigt ökar. Här kan vi som helhetspartner med ett brett utbud vara med och göra skillnad. Som en del av Hexagon har vi även möjlighet att se över hela värdekedjan och tillhandahålla en komplett överblick kring föränderliga processer, avslutar Viktor Kastanius.

Svenska Maskinmässan går av stapeln den 30 maj – 1 juni. Leica Geosystems finns i monter N:03.