Nyheter

Red Hat och Qualcomm sätter kursen för innovation inom mjukvarudefinierade fordon

Red Hat, ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, samarbetar med Qualcomm Technologies för att demonstrera och utveckla en integrerad plattform för virtuell testning och distribution i mjukvarudefinierade fordon (SDV) baserad på Red Hats In-Vehicle-operativsystem.

De båda företagen kommer att visa hur fordonsindustrin kan påskynda mjukvarudefinierade fordon (SDV) genom komplett end-to-end-utveckling och distribution av mikrotjänstbaserade förarassistanssystem (ADAS). Genom att använda Qualcomm Technologies Snapdragon Ride Flex System-on-Chip (SoC) och Red Hats In-Vehicle Operating System, syftar plattformen till att låta biltillverkare utveckla molnbaserade funktioner och testa dem som containerbaserade arbetsbelastningar i fordon eller testanläggningar.

Öppen källkod är en kraftfull katalysator för att omvandla bilindustrin och biltillverkare vänder sig alltmer till SDV och molnteknik för att revolutionera deras tillvägagångssätt för testning och innovation. Med molnbaserade arbetsbelastningar kan biltillverkare använda skalbara datorresurser för omfattande tester av AI-modeller och programuppdateringar.

Genom fordonsuppdateringar over-the-air (OTA) kan biltillverkare hålla fordonen uppdaterade med teknisk innovation, samt leverera nya funktioner, förbättrad funktionalitet och öka säkerheten för kunderna på ett sömlöst sätt. Detta effektiviserar utvecklingsprocessen och hjälper biltillverkare att anpassa sig snabbare till konsumentkrav, vilket främjar innovation inom fordonsindustrin.

Red Hat och Qualcomm Technologies arbetar tillsammans för att närma sig ett framgångsrikt förverkligande av SDV. Det möjliggör att biltillverkare kan utforma bättre prototyper av programfixar, nya funktioner och intäktsgenererande tjänster i molnet innan de distribueras till fordonet. Genom att distribuera uppdateringar av mjukvara direkt till fordonet eller till fabrikstestlabbet kan de dra nytta av förbättrade systemtester, minskade kostnader och snabbare ledtider.

Biltillverkare kan använda Qualcomms AI-teknologier och Snapdragon Ride Flex SoC för att påskynda utvecklingen och distributionen av programfixar, nya funktioner och intäktsgenererande tjänster för SDV. Genom molnbaserade emuleringskonfigurationer kan de skapa och validera prototyper av AI-modeller för objektdetektering.

Modellerna kan sedan finjusteras i molnet innan de distribueras till fordonet, vilket säkerställer deras precision och effektivitet. Detta möjliggörs genom Red Hats öppna standardiserade plattform för In-Vehicle-operativsystem, som gör det möjligt för kunder att ta emot fordonsuppdateringar lika enkelt som de uppdaterar appar på mobila enheter.

Red Hat har inom fordonsbranschen samarbetat med företag som bl a DeloitteETAS, och General Motors, för att leverera lösningar med öppen källkod för mjukvarudefinierade fordon (SDV).

Francis Chow, vice president och general manager, In-Vehicle Operating System & Edge, Red Hat:

– Tack vare samarbetet med Qualcomm Technologies ger vi biltillverkare möjlighet att omdefiniera fordonskapaciteten med öppen källkod och mjukvarudefinierade lösningar.  Detta nya tillvägagångssätt möjliggör en snabbare utveckling av mer intelligenta och uppkopplade fordon, vilket drivs av innovation och smidighet för att leverera överlägsna förarupplevelser globalt.

Bill Pinnell, vice president, product management, Qualcomm Technologies, Inc.:

– Genom att anta öppen källkod, SDV:er och molnteknologier kan fordonsindustrin ständigt förbättras, anpassa sig till förändrade kundbehov och leverera innovativa lösningar som kan förbättra körupplevelsen. Vårt engagemang för att stödja biltillverkare syns i vårt samarbete med Red Hat, vilket understryker vår vision om en framtid där SDV:er omdefinierar mobiliteten.