Nyheter

Tallink Silja Line utökar med ytterligare ett fartyg på rutten Stockholm-Tallinn under sommaren

Under sommaren 2024 sätter Tallink Silja Line in ytterligare ett fartyg, Victoria I, på rutten mellan Stockholm och Tallinn. Detta gör det möjligt för fler svenska resenärer att uppleva den charmiga huvudstaden Tallinn under de vackra sommarmånaderna.

Från och med den 31 maj kommer Victoria I att trafikera rutten tillsammans med Baltic Queen under hela sommaren, vilket innebär att dagliga avgångar mellan de två huvudstäderna återinförs. Den första avgången med Victoria I från Stockholm sker den 1 juni.

Mat, dryck och underhållning ombord

I sommar bjuds Victoria I:s gäster in till en spektakulär show i Starlight. Showstoppers tar med publiken på en magisk resa genom musik och dans från världens alla hörn. För de som vill dansa natten lång erbjuder Aluminium Disco den senaste klubbmusiken blandat med populära klassiker, medan Piano Bar och Sea Pub erbjuder en mer avslappnad atmosfär och goda drinkar.

För matälskare finns Grande Buffet, som erbjuder internationella smaker med en fantastisk utsikt över Östersjön, och Grill House, som serverar grillade specialiteter i en modern miljö. The Chef’s Kitchen är restaurangen för finsmakare, där passagerare kan njuta av nordiska delikatesser och utmärkta viner.

Barn ombord på Victoria I kan roa sig i lekrummet Silja Land eller i Summer Center, där man kan leka i bollhavet, spela Playstation-spel, träffa nya kompisar och måla fina teckningar tillsammans.

Aktiviteter och sevärdheter i Tallinn

Tallinn är en vacker stad som erbjuder en blandning av kulturella upplevelser, förstklassiga matupplevelser och vacker natur. Några av sommarens höjdpunkter inkluderar att promenera i den medeltida stadskärnan, njuta av måltider med fantastisk utsikt, och lära känna Tallinns kultur och historia genom besök på museer som Kumu konstmuséum, Fotografiska i Tallinn eller Pop & Contemporary Art Museum.

För de yngre resenärerna rekommenderas ett besök i den interaktiva fantasivärlden i Proto upptäckarverkstad, en tur i Pariserhjulet Skywheel of Tallinn eller att utforska murarna och tornen i Tallinns sagolika gamla stad.