Nyheter

Miljöpartiet, Stockholm: ”Vi förbjuder flygresor till Malmö & Göteborg”

”Rödgröna styret i Stockholm: Våra 40 000 anställda får ta tåget i stället. Vi befinner oss i en akut klimatkris som eskalerar. Samtidigt driver Sveriges regering en politik som ökar utsläppen. Det är totalt ansvarslöst och ett svek mot både nutida och kommande generationer.”

Det skriver Åsa Lindhagen, miljö- och klimatborgarråd (MP), Stockholm i en debattartikel i Aftonbladet:

”Regeringen går nu fram med förslag om att halvera flygskatten, ett förslag som enligt regeringens egna uträkningar skulle resultera i att 300 000 fler passagerare skulle välja flyget varje år. Samtidigt sätts tågunderhåll på undantag och nya stambanor för att få ner trängseln på järnvägsrälsen prioriteras bort.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/KMzlvG/vi-forbjuder-flygresor-tillmalmo-goteborg