Nyheter

Parker och Volvo CE:s återförsäljare Team by Volvo CE ingår elektriskt partnerskap för World Rally X 2024

Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, och CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment (Volvo CE) kommer att samarbeta igen under säsongen FIA World Rallycross 2024, vilket innebär två års partnerskap för att främja elektrifiering, både på och utanför tävlingsbanan.

Säsongen 2024 inleds i Sverige den 6 juli och fortsätter sedan på banor i Ungern, Belgien och Portugal, innan den avslutas i Australien den 1 december.

– Det här partnerskapet med Volvo CE är ett viktigt steg mot vårt gemensamma mål om en hållbar framtid, säger Anders Hagberg, VP Sales Companies OEMs på Parker. Genom att integrera vår avancerade teknik i Volvo CE:s eldrivna fordonsflotta förbättrar vi inte bara prestandan utan visar också att elektrifiering är genomförbart i utmanande miljöer som rallycross.

Kärnan i samarbetet är båda parternas engagemang för ren teknik och innovation, vilket demonstreras genom integrationen av Parkers teknik i Volvo CE:s elektriska maskinpark.

Exempel på Parkers komponenter i Volvos elektrifierade maskiner är styrenheter, växelriktare, elmotorer, kylvätskefilter och -slangar samt kylning. Detta är ett tillägg till Parkers väletablerade position som leverantör av hydrauliska komponenter och system till Volvos kompletta sortiment av traditionella och elektrifierade anläggningsmaskiner.

Parker hjälper kunder över hela världen när de övergår till elektrifieringsteknik och hjälper dem att möta de dubbla utmaningarna med vinst och hållbarhet.

För mer information, besök https://discover.parker.com/cedealerteambyvolvoce