Nyheter

Triss i säkerhet för Ford Pro Transportbilar – Belönas med högsta betyg

Den helt nya kompakta skåpbilen Transit Connect 1,2 från Ford Pro fick idag en Platinum-säkerhetsutmärkelse från den oberoende fordonssäkerhetsexperten Euro NCAP.

Betyget är det högsta möjliga resultatet och erhölls under standardiserade tester enligt Euro NCAP:s senaste och mycket stränga protokoll.

Resultatet för Transit Connect innebär att Ford Pro nu har tre topprankade transportbilar inom den senaste generationen av Transit-modeller. De nya modellerna Transit Custom 2,3 och Transit Courier 2,4 har också fått säkerhetsutmärkelsen Platinum baserat på Euro NCAP:s senaste 2024-protokoll.

– Vi vet att många av våra kunder tillbringar långa dagar på vägarna och ofta transporterar tunga laster, vilket gör säkerheten till en viktig fråga. De senaste resultaten från Euro NCAP visar att företag kan lita på att Ford Pro hjälper dem att ta hand om sina förare och sin last, leverera till sina kunder och komma hem säkert efter jobbet, säger Hans Schep, chef för Ford Pro i Europa.

Läs mer om Transit Connect här

1 Ford Transit Connect homologerade CO2-utsläpp 127-175 g/km WLTP, homologerad bränsleeffektivitet 4,8-7,7 l/100 km WLTP.
2 Deklarerad WLTP-bränsle-/energiförbrukning, CO2-utsläpp och elektrisk räckvidd bestäms enligt de tekniska kraven och specifikationerna i de europeiska förordningarna (EG) 715/2007 och (EU) 2017/1151 i dess senaste lydelse. De tillämpade standardtestprocedurerna möjliggör jämförelser mellan olika fordonstyper och olika tillverkare. Intervallen för CO2-utsläpp och bränsleeffektivitet kan variera beroende på fordonsvarianter som erbjuds på enskilda marknader.
3 Ford Transit Custom homologerade CO2-utsläpp 178–296 g/km WLTP, homologerad bränsleeffektivitet 6,8–11,3 l/100 km WLTP.
4 Ford Transit Courier homologerade CO2-utsläpp 137-202 g/km WLTP, homologerad bränsleeffektivitet 5,2-7,7 l/100 km WLTP.