Nyheter

E.ON tar ultrasnabbladdning till Norrlands största outlet – ett hållbart och strategiskt samarbete

Idag invigdes fyra toppmoderna ultrasnabbladdare vid Naturkompaniet Outlet i Örnsköldsvik, ett samarbete mellan E.ON och Naturkompaniet som speglar bolagens gemensamma engagemang för hållbarhet.

De åtta strategiskt placerade laddpunkterna, vardera med en maxeffekt på 300 kW, invigdes officiellt under en ceremoni med Naturkompaniets vd Henrik Hoffman, Marie Feuk vd E.ON Drive Infrastructure Sweden, Lena Berglund, regionchef Nord E.ON Sverige och Örnsköldsviks kommunalråd Johannes Nordin.

– Naturkompaniet har ett starkt engagemang i miljöfrågor och vi strävar dagligen efter att stärka vårt miljöarbete. Samarbetet med E.ON Drive Infrastructure är en strategisk allians som hjälper oss att minska koldioxidutsläppen, säger Henrik Hoffman, vd på Naturkompaniet.

– Detta blir vår nordligaste laddplats hittills. Vårt samarbete visar hur företag kan arbeta tillsammans för att främja miljömål och samtidigt ge värde till både konsumenter och samhället, säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.

Naturkompaniet Outlet, Norrlands största outlet, lockar många lokala besökare och turister längs med E4. De nya ultrasnabbladdarna kommer att kunna tillgodose elbilsförares behov av både effektiv destinationsladdning och laddning längs vägen.

Laddstationerna är medfinansierade av EU genom Connecting Europe Facility (CEF2) och stödjer CONNECT-E-programmet för att stärka den europeiska infrastrukturen. Laddplatsen är en del av E.ON Drive Infrastructures initiativ ”Charging for everyone, everywhere” och bidrar till EU:s mål för hållbar mobilitet och ett sammanlänkat Europa.