Nyheter

Amplex förvärvar Aros Industripartner i Västerås

Amplex förvärvar Aros Industripartner, en tillverkare och leverantör av produkter främst för tågindustrin.

Amplex AB har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i bolaget Aros Industripartner AB. Säljare är bolagets verkställande direktör Anders Melhag. 

Aros Industripartner är baserat i Västerås och bildades i sin nuvarande form 1990 efter att tidigare ha varit en enhet inom Trelleborg-koncernen. Bolaget utvecklar och tillverkar produkter huvudsakligen för den nordiska tågindustrin i material som gummi, plast, polyuretan och aluminium. Bolaget erbjuder även tjänster inom utveckling, design och konstruktion. Aros Industripartner har 18 anställda och en årlig omsättning på cirka 45 miljoner kronor.

– Med en lång historik som leverantör till den svenska industrin har Aros Industripartner byggt upp en stor kunskap inom industrigummi och på senare år även inom bearbetning av plast, polyuretan och aluminium. Med högkvalitativa egna produkter nischade mot tågsegmentet ser vi goda tillväxtmöjligheter för bolaget då investerings- och underhållsbehovet i tågflottorna är stort såväl i som utanför Sverige. Aros Industripartner blir därför ett intressant och värdefullt tillskott till vår företagsgrupp, säger Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial inom Amplex. 

Samtliga medarbetare i Aros Industripartner fortsätter i bolaget även efter ägarförändringen, med den förändringen att Anders Melhag lämnar över VD-ansvaret till Mattias Svanegård.

Anders kommer dock fortsätta verka för bolaget i en ledande position.

Han kommenterar:

– Jag är mycket tillfreds över att få lämna över ägarskapet av Aros Industripartner till Amplex, som är en stabil och långsiktig ägare och som värdesätter entreprenörskapets drivkrafter. Inom Amplex-gruppen kommer Aros Industripartner att få stöd och verktyg för att fortsätta utvecklas utifrån bolagets egna förutsättningar, vilket även kommer att gynna våra kunder och anställda.