Nyheter

AMD köper Europas största privata AI-labb

Idag avslöjade AMD att de signerat ett definitivt avtal om att förvärva Silo AI, det största privata AI-labbet i Europa, värt cirka 665 miljoner dollar. Avtalet representerar ytterligare ett viktigt steg i företagets strategi att leverera end-to-end AI-lösningar baserade på öppna standarder och kommer att främja utbyggnaden och snabb implementering av AI-lösningar för ett brett spektrum av kunder.

Silo AI är baserat i Helsingfors, Finland med verksamhet i Europa och Nordamerika. Silo AI-teamet består av AI-forskare och ingenjörer som specialiserar sig på end-to-end AI-drivna lösningar som hjälper kunder att integrera AI snabbt och enkelt i sina produkter, tjänster och verksamheter. Silo AI skapar också toppmoderna flerspråkiga LLM:er med öppen källkod, som Poro och Viking, på AMD-plattformar utöver sin SiloGen-modellplattform.

Under de senaste 12 månaderna har AMD gjort betydande investeringar för att leverera end-to-end AI-lösningar baserade på öppna standarder med en rad förvärv och företagsinvesteringar till stöd för sin AI-strategi, inklusive förvärven av Mipsology och Nod.ai under 2023.

Foto: Tung Nguyen