Nyheter

Samsung Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 – tar mobil AI till nya nivåer

Upplev den nya vikbara designen i den senaste Galaxy Z-serien – fullt integrerad i Samsungs Galaxy-ekosystem och utrustad med flera smarta Galaxy AI-funktioner. Dessutom lanseras nya Galaxy Buds3 och Galaxy Buds3 Pro, båda utrustade med smarta och innovativa AI-funktioner som syftar till att förbättra ljud- och kommunikationskvaliteten.

Samsung presenterar nu den nya Galaxy Z Fold6 och Galaxy Z Flip6 på Galaxy Unpacked i Paris. Tidigare i år inledde Samsung en ny era av mobil AI genom lanseringen av Galaxy AI[1]. Nu tar Samsung nästa steg i utvecklingen av tekniken genom att introducera Galaxy AI för Z-serien för mer flexibla formfaktorer. Oavsett om man använder Z Folds stora skärm, Z Flips FlexWindow eller FlexMode kommer Galaxy Z Fold6 och Flip6 att ge fler möjligheter att maximera Samsungs AI-kapacitet. Med Galaxy AI får man en kraftfull, intelligent, robust och vikbar upplevelse som förbättrar kommunikationen, produktiviteten och kreativiteten.

 

– Samsungs långa historia av innovation har möjliggjort nästa steg i utvecklingen av mobil AI. Med lanseringen av Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 möter våra nya vikbara enheter varje användares unika behov genom sina flexibla lösningar och kraftfulla AI-funktioner. Vårt mål med denna lansering är att förbättra användarupplevelsen och förenkla vardagen för våra kunder, säger Anders Elmby, MX-Director för Samsung Electronics i Norden.

Den nya Galaxy Z-serien är den lättaste och tunnaste hittills. Designen är uppdaterad med raka kanter vilket ger en estetiskt elegant finish. Dessutom erbjuds ett nytt bildförhållande för ytterskärmen på Z Fold6 vilket skapar en mer naturlig tittarupplevelse. Utöver det har Galaxy Z-serien fått dubbla skenor i gångjärnen samt en förstärkt vikkant, vilket ökar skyddet mot stötar[2]. Därtill hjälper de uppgraderade lagren i huvudskärmen att förbättra vecket med bibehållen styrka. Den får också förbättrade Armor Aluminum[3] och Corning® Gorilla® Glass Victus® 2[4], vilket gör den än mer robust.

När det kommer till prestanda är både Galaxy Z Fold6 och Flip6 utrustade med Snapdragon® 8 Gen 3 mobilplattform för Galaxy[5]. Det är den mest avancerade Snapdragon-processorn hittills för mobiler, som kombinerar klassens bästa CPU-, GPU- och NPU-prestanda. Processorn är optimerad för AI-bearbetning och erbjuder förbättrad grafik och prestanda. Det uppgraderade kylsystemet maximerar prestandan med en större ångkammare på Z Fold6[6] – en komponent som nu Z Flip6 får för första gången.

Galaxy Z Fold6: Förbättrad produktivitet med hjälp av AI

Galaxy Z Fold6 erbjuder en rad AI-drivna funktioner och verktyg som maximerar den stora skärmen och stärker produktiviteten.

Funktionen Note Assist[7] i Samsung Notes erbjuder översättning, sammanfattningar och automatisk formatering för enklare mötesanteckningar. Utöver det finns en nyligen inbäddad funktion vilket möjliggör transkription, översättning och sammanfattning av röstinspelningar direkt i Notes. Texter i PDF-filer kan översättas till annat språk och adderas i filen när man öppnar den via PDF-översättningsfunktionen Notes[8].

Den nya funktionen Composer[9] i Samsung Keyboard generar föreslagen text baserat på enkla kommandon för appar som Gmail och Instagram. Composer kan också generera texter anpassat för sociala medier som liknar tidigare poster. Dessutom erbjuder S Pen[10] genvägar till valfria funktioner om man håller pennan över skärmen. Smart select utökar möjligheterna med S Pen genom att föreslå översättningar, anteckningar och nya Sketch to image.[11] Den sistnämnda funktionen kan genera färdiga bilder när användaren börjat skissa.

 

Den nya Google Gemini-appen[12] är helt integrerad I den nya Z-serien och erbjuder användaren en egen AI-assistent i telefonen. Genom att svajpa i hörnet av skärmen eller säga “Hej Google”, aktiverar man Gemini som hjälper till att skriva texter, lära ut ny information, eller planera schemat för dagen. Vill man hellre ta reda på information om objekt i bilder eller filmer kan man trycka in hemknappen och markera det man vill veta mer om via Circle to Search med Google[13]. Den gör då en Googlesökning på det markerade området.

Galaxy AI gör det även lättare för användare som talar olika språk att kommunicera med varandra via Z Fold6. Med hjälp av dubbla skärmar, erbjuder funktionen Interpreter[14] ett nytt samtalsläge som visar översättningar för båda parter på enhetens huvudskärm och frontskärm. Interpreter kan översätta envägskommunikation som föreläsningar eller andra typer av presentationer. Live Translate,[15] som översätter telefonsamtal direkt på enheten i realtid, utökas nu även till några populära appar från tredje part.

 

Galaxy Z Fold6 kommer med AI-drivna ProVisual Engine som gör det lättare att ta bättre foton och redigera dem. Photo Assist[16] hjälper till att skapa innehåll av professionell kvalitet. Portrait Studio[17] skapar en mängd olika porträttstilar som tecknad film eller akvarell. Därtill finns funktionen Instant Slow-mo[18] som gör att man kan producera kvalitativa slowmotion-filmer genom att generera ytterligare bildrutor. Det går även att spara eller dela filmerna med vänner och familj.

Galaxy Z Fold6 erbjuder också en uppgraderad upplevelse för gamers med hjälp av sina kraftfulla chip och 1,6 gånger större ångkammare. Det gör att man kan spela längre med bibehållen prestanda. Grafiken stöds av Ray Tracing och väcks till liv på en 7,6-tums skärm som erbjuder en ljusare skärm på upp till 2,600nit[19].

Galaxy Z Flip6: Skräddarsydda och unika mobilupplevelser

Den 3,4-tums Super AMOLED FlexWindow[20] har uppdaterats så att man kan ta del av AI-funktioner utan att öppna enheten. Suggested replies[21] gör det möjligt att svara på meddelanden snabbare. Funktionen analyserar användarens senaste meddelanden för att föreslå nya och skräddarsydda svar. Med Galaxy AI kan man få ut det mesta av sin smartphone. Ta del av de många praktiska funktionerna på FlexWindow. Få bland annat tillgång till Samsung Health[22], notiser och musikspelaren. Dessutom erbjuder FlexWindow fler Widgets än tidigare och låter användaren ha flera widgets i gång samtidigt.

 

AI-drivna Photo Ambient[23] kan förändra mobilbakgrunden i realtid – baserat på tid och väder. Man kan även skapa ett enhetligt utseende med föreslagna skärmlayoutalternativ som att flytta klockan och ändra ramfärgen.

 

FlexCam erbjuder den mest mångsidiga kameraupplevelsen och låser upp nya kreativa alternativ. Auto Zoom[24] gör att man kan hitta bästa miljön för att ta bilder med kameran. Funktionen gör det möjligt att upptäcka motivet och zooma in på det per automatik.

Nya 50 MP Wide och 12 MP Ultra-wide sensorer ger bättre foton med tydliga och skarpa detaljer. Den nya 50 MP-sensorn stöder 2x optisk zoom för brusfria foton. Den erbjuder även AI-zoom för en avancerad fotoupplevelse med upp till 10x zoom. Med funktionen Nightography kan man fota och filma i mörker i god bildkvalitet. Den har även fått en förbättrad videospelare HDR och finns att använda direkt på Instagram Story. Z Flip6 har även fått bättre batteritid[25] tack vare utökad batterikapacitet samt optimering av hård- och mjukvaran.

Ett säkerhetssystem man kan lita på

Galaxy Z Fold6 och Flip6 skyddas av Samsung Knox, Samsung Galaxys flerskikts-säkerhetsplattform som skyddar kritisk information och värnar mot sårbarheter genom säker hårdvara, realtidsdetektering av hot och samarbetsbaserat skydd. Användaren får full kontroll över hur man låter sina data förbättra AI-upplevelser genom Galaxy AI-inställningar[26]. Förstärkt dataskydd erbjuder end-to-end-kryptering när användare säkerhetskopierar, synkroniserar eller återställer data med Samsung Cloud, vilket möjliggör säker anslutning till andra enheter.

Endast användaren kan kryptera eller dekryptera sina data på egna enheter. Detta skyddar informationen, även om servrar blir komprometterade eller kontouppgifter blir stulna. Vid förlorad tillgång kan en återställningskod förhindra dataförlust. Galaxy Z-serien skyddas även av Samsungs omfattande säkerhets- och integritetsfunktioner som Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, Secure Wi-Fi, Private Share och Maintenance Mode.

Återvunnet material för en mer hållbar framtid

Den senaste Galaxy Z-serien representerar ett viktigt steg i Samsungs miljöengagemang. Företaget använder numera en större mängd återvunnet material som glas, aluminium, plast och kobolt i sina komponenter[27]. Nu innehåller Galaxy Z Fold6 och Flip6 för första gången återvunna metaller som guld och koppar[28].

Samsung har även infört miljövänligare förpackningar. Ett exempel är att man använder 100 procent återvunnet papper till sina produktförpackningar.[29] Galaxy Z Fold6 och Flip6 är också framtagna för att kunna användas under en lång tid. De är kompatibla för sju generationer av OS-uppdateringar och sju år av säkerhetsuppdateringar[30].

Galaxy Buds3-serien: Utökar den uppkopplade upplevelsen med Galaxy AI

Samsung lanserar även nya Galaxy Buds3-serien på Galaxy Unpacked i Paris som kommer med flera nya uppdateringar. Interpreter[31] och läget Listening gör att man kan lyssna in på lektioner på andra språk och översätter det till användarens valda språk. Dessutom kan man aktivera Voice Command[32] med rösten för att styra sina Buds3. Mikrofonerna i Buds3-serien analyserar internt och externt ljud i realtid för att förbättra ljudkvaliteten och Active Noise Cancellation (ANC) – via Adaptive EQ och Adaptive ANC. Lyssnar man på musik kommer hörlurarna samla in, identifiera miljöljud och justera den optimala nivån av brus samt ljud per automatik genom Adaptive Noise Control, Siren Detect och Voice Detect[33].

Nya Galaxy Buds3-serien har en ny design och en bekväm passform kompletterad med Blade Lights[34]. Den gör att man kan styra enheten via ett nyp eller svep med fingret. Galaxy Buds3 och Buds3 Pro finns i två versioner. Buds3 Pro erbjuder en ännu mer uppslukande ljudkvalitet medan Buds3 är en mångsidig hörlur och passar perfekt för en mängd olika situationer.

 

Galaxy Buds3 Pro är utrustad med avancerad hårdvara, inklusive förbättrad tvåvägs högtalare[35] med plan diskanthögtalare. De har en ultrahög ljudkvalitet[36] som stödjer en fördubblad samplingsfrekvens med SSC-codec. Det gör att användaren kan lyssna på vilken högupplöst ljudkälla som helst. Samma ljudkvalitet får man även vid telefonsamtal. Buds3-serien kan även bibehålla talarens röst i olika bullermiljöer med funktionen Super-Wideband[37].

Tillgänglighet

Galaxy Z Fold6, Z Flip6 och Buds3-serierna kommer att vara tillgängliga för förbeställning från och med idag, 10 juli, med officiell säljstart från och med den 24 juli.

Galaxy Z Fold6 finns i färgerna Silver Shadow, Pink och Navy och har ett rekommenderat startpris på 24 990 SEK.

Galaxy Z Flip6 kommer i färgerna Silver Shadow, Yellow, Blue och Mint[38]. Den har ett rekommenderat startpris på 14 990 SEK. På Samsung.com kan man beställa exklusiva färger som Crafted Black och White. Därtill finns färgen Peach tillgängligt för Galaxy Z Flip6.

Galaxy Buds3-serien erbjuder en modern och bekväm design. Den finns i färgerna Silver och White.[39] Galaxy Buds3 Pro har ett rekommenderat startpris på 2 990 SEK, medan Galaxy Buds3 startar på 1 990 SEK.

För mer information om Galaxy Z Fold6, Z Flip6, Buds3 och Buds3 Pro, besök: Samsung NewsroomSamsungmobilepress.com, eller Samsung.com.

[1] Inloggning på ett Samsungkonto kan krävas för att använda vissa av Samsungs AI-funktioner. Samsung ger inga löften, försäkringar eller garantier om riktigheten, fullständigheten eller tillförlitligheten av utdata som tillhandahålls av AI-funktioner. Tillgängligheten för Galaxy AI-funktioner kan variera beroende på region/land, OS/One UI-version, enhetsmodell och telefonoperatör. Vissa funktioners tillgänglighet kan variera beroende på enhetsmodell. Galaxy AI-tjänsten kan vara begränsad för minderåriga i vissa regioner med åldersbegränsningar över AI-användning. Galaxy AI-funktioner kommer att tillhandahållas gratis fram till slutet av 2025 på Samsung Galaxy-enheter som stöds. Andra villkor kan gälla för AI-funktioner som tillhandahålls av tredje part.
[2] Jämfört med tidigare Galaxy Z Fold och Galaxy Z Flip-modeller.
[3] Enhanced Armor Aluminium är inbyggt i enhetens ram och gångjärn. Armor Aluminium Frame inkluderar inte volym- och sidoknappar.
[4] Corning® Gorilla® Glass Victus®2 är inbyggd i enhetens fram- och baksida.
[5] Snapdragon är ett varumärke eller registrerat varumärke som tillhör Qualcomm Incorporated. Produkter av märket Snapdragon är produkter från Qualcomm Technologies, Inc. och/eller dess dotterbolag.
[6] Jämförde Galaxy Z Fold6 med Galaxy Z Fold5.
[7] Funktioner för Note Assist kräver en internetanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk. Röstinspelningsfunktionen i Samsung Notes-appen kanske inte stöds i vissa länder. Sammanfattningsfunktionen aktiveras när ett visst antal tecken är ifyllt och under gränsen av maxtecken. Ljudfiler måste vara under tre timmar för att kunna bearbetas. Resultatens riktighet kan inte garanteras.
[8] Fungerar inte med PDF-filer skyddade med lösenord.
[9] Composer kräver en internetanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk. Resultatens riktighet kan inte garanteras.
[10] S Pen säljs separat.
[11] Sketch to image kräver en internetanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. En synlig vattenstämpel läggs ovanpå bilden när den sparas för att visa att bilden är AI-genererad. Åtgärder är på plats för att förhindra dubblering av patenterat varumärke och innehåll. Undvikande av dubbleringar kan inte garanteras. Riktigheten och tillförlitligheten hos den genererade utsignalen kan inte garanteras.
[12] Google Gemini-appen kräver inloggning med ett Google-konto. Produktens funktionalitet kan bero på app- och enhetsinställningar. Vissa funktioner kanske inte är kompatibla med vissa appar. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på land, språk och enhetsmodell. Resultatets riktighet kan inte garanteras.
[13] Sekvenser förkortade och simulerade. Resultaten är endast för illustrativa syften och kan variera beroende på visuella matchningar. Kräver internetuppkoppling. Användare kan behöva uppdatera Android till den senaste versionen. Produktens funktionalitet kan bero på app- och enhetsinställningar. Vissa funktioner kanske inte är kompatibla med vissa appar. Tjänstens tillgänglighet varierar beroende på land och språk. Resultatens riktighet kan inte garanteras. Circle to Search är inte tillgängligt via FlexWindow.
[14] Interpreter kräver inloggning på ett Samsung-konto. Vissa språk kan kräva nedladdning av språkpaket. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk. Resultatens riktighet kan inte garanteras. Tillgänglighet och funktioner som stöds kan variera beroende på land, region eller operatör. Tillgängligheten för språk som stöds kan variera.
[15] Live Translate kräver en internetanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Live Translate är endast tillgängligt på de förinstallerade Samsung Phone-apparna och vissa tredjepartsappar. Supporten kan variera beroende på region. Vissa språk kan kräva nedladdning av språkpaket. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk. Resultatens riktighet kan inte garanteras.
[16] Funktioner för Photo Assist kräver en internetanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Redigering med Generative Edit resulterar i ett foto i storlek på upp till 12 MP. En synlig vattenstämpel läggs över bilden när den sparas för att indikera att bilden är AI-genererad. Riktigheten och tillförlitligheten hos den genererade utsignalen kan inte garanteras.
[17] Portrait Studio kräver en internetanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Stödjer JPG, HEIC (HEIF), BMP och PNG-filer. Bakgrunden får inte vara genomskinlig. Redigering med Generativt Portrait resulterar i ett foto som har ändrats storlek upp till 12 MP. En synlig vattenstämpel läggs över bilden när den sparas för att indikera att bilden är AI-genererad. Riktigheten och tillförlitligheten hos den genererade utsignalen kan inte garanteras.
[18] Instant Slow-mo-funktionen är tillgänglig på Samsung Video Player och Samsung Gallery. Kanske inte är tillgänglig på vissa videofiltyper. Resultatens riktighet kan inte garanteras.
[19] Skärmen kan uppnå en maximal ljusstyrka på upp till 2 600 nits, vilket förbättrar kontrasten mellan mörka och ljusa aspekter av digitalt innehåll. Det ger en högre bildkvalitet, med ett kontrastförhållande på 5 000 000:1 vilket gör den mobila upplevelsen mer uppslukande.
[20] Mätt diagonalt är Galaxy Z Flip6s ytterskärm 3,4 tum i full rektangulär form; den faktiska visningsytan är ungefär 95 procent av den fulla rektangulära ytan på grund av de rundade hörnen och nedre utskärningen. Galaxy Z Flip6:s skal är utrustat med en närhetssensor och stödjer HBM. Galaxy Z Flip6s ytterskärm HBM har en maximal ljusstyrka på 1 600 nits för en ljusare och tydligare skärm.
[21] Suggested Replies-funktionen för Chat Assist kräver internetanslutning för att ta emot meddelanden. Den kan föreslå svar med eller utan internetuppkoppling när meddelandena tas emot av enheten. Inloggning på Samsungkonto krävs. Stöds endast från FlexWindow av Galaxy Z Flip6. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk och app. Resultatens riktighet kan inte garanteras.
[22] Samsung Health kräver en internetanslutning och inloggning på Samsung Health. Tillgängligheten för Samsung Health kan variera beroende på land. Artiklar som stöds kan variera beroende på land.
[23] Photo Ambient kräver en internetanslutning och inloggning på ett Samsungkonto. Avspegling av väderförhållanden i realtid kan fördröja eftersom tjänsten är beroende av lokala väderrapporter. Vissa inomhus-, natt- och lågupplösta bilder kanske inte är kompatibla. Riktigheten och tillförlitligheten hos den genererade utsignalen kan inte garanteras. Tjänsten är för närvarande endast tillgänglig på Galaxy S24 Series, Z Flip6 och Fold6.
[24] Autozoom är begränsad till svagt ljus. Autozoomläget kopplas ur om zoomen justeras manuellt eller om den växlas mellan främre och bakre kameran.
[25] Den faktiska batteritiden varierar beroende på nätverksmiljö, funktioner och appar som används, antalet samtal och meddelanden, hur många gånger man har laddat telefonen och flera andra faktorer.
[26] Inloggning på ett Samsungkonto krävs. Galaxy AI-inställningar som förhindrar serveråtkomst kommer att begränsa vissa AI-funktioner. Oavsett serveråtkomst sparar inte Samsung användarinmatning eller utdata.
[27] För mer information om de återvunna materialen i den senaste Galaxy Z-serien, såväl som andra Galaxy-enheter, vänligen läs produktens klimatrapporter på Samsungs hemsida om hållbarhet.
[28] Galaxy Z Fold6 och Flip6 innehåller återvunnet guld som kommer från e-avfall medan den återvunna kopparmetallen som finns i den senaste Z-serien kommer från kasserade koppartrådar och spån.
[29] 100 procent återvunnet pappersmaterial används i följande förpackningskomponenter: förpackningslåda, lock, manuell låda, manuell platta och DLC-band. Förseglingsetiketten och yttre krympplasten appliceras på förpackningar på vissa marknader på begäran av specifika kunder.
[30] Tillgänglighet och tidpunkt för Androids OS-uppgraderingar och säkerhetsuppdateringar kan variera beroende på enhetsmodell och marknad.
[31]Ljudtolkning är endast tillgänglig när man bär Buds och är ansluten till en Samsung Galaxy-smartphone. Interpreter-funktionen förses inte direkt av enbart Buds. Om Buds inte är tillgängliga visas det tolkade innehållet på skärmen på användarens Samsung Galaxy-smartphone. Vissa språk kan kräva nedladdning av språkpaket. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk, land, region eller operatör. Samsung Galaxy-enheter kan kräva den senaste mjukvaruuppdateringen för att stödja Galaxy AI-funktioner på ett korrekt sätt.
[32] Språkinställning följer systemspråkinställningen. Röstkommando-menyn visas när språkpaketet är samma som systemspråket. Stödspråk vid lanseringstillfället inkluderar koreanska och amerikansk engelska. Stödspråket kommer att utökas ytterligare.
[33] Adaptive Noise Control, Voice Detect och Siren Detect features är endast tillgängligt på Samsung Galaxy Buds3Pro. Adaptive Noise Control, Voice Detect och Siren Detect är avstängda från början och kan justeras i Galaxy Wearable-appen.
[34] Blade Lights är endast tillgängliga på Samsung Galaxy Buds3 Pro. Specifika lägen för Blade Lights kan justeras i inställningar. Belysningen kan tändas eller släckas genom att “nypa och hålla” båda öronsnäckorna när de är ur fodralet och inte i öronen. Lamporna visas när batteriet för varje öronsnäcka är minst 30 procent laddat. Belysningsstilar kan väljas i Galaxy Wearable-appen när den paras ihop med en passande Samsung Galaxy-smartphone.
[35] Galaxy Buds3 Pro är de första Galaxy Buds med tvåvägs högtalare med en plan diskanthögtalare, samt dubbla förstärkare för diskanthögtalare och bashögtalare.
[36] Ljud med ultrahög kvalitet upp till 24bit/96kHz’ finns tillgängligt på Galaxy S24-serien, S23-serien, Z Fold6, Z Flip6, Z Fold5, Z Flip5 och Tab S9-serien med One UI 6.1.1 eller senare version. Ljudfunktion med ultrahög kvalitet är för närvarande endast tillgänglig på utvalda Samsung Galaxy-enheter. Ytterligare enheter kan komma att stödjas i framtiden.
[37] Super-Wideband-samtalsfunktion gör att Buds kan överföra röst upp till 16kHz, medan tidigare BT-hörlurar bara överför upp till 8kHz-bandet.
[38] Tillgängligheten av färg för Galaxy Z-serien kan variera beroende på marknad, region eller operatör.
[39] Tillgängligheten av färg för Galaxy Buds3-serien kan variera beroende på marknad, region eller operatör.
[40] Villkor gäller. Samsung Care+ täckning, servicetyp och kampanjinformation kan variera beroende på land/region och självrisk (serviceavgift) kan tillkomma. För att vara berättigad till Samsung Care+-kampanjförmånen kan registrering krävas. För detaljerad information om Samsung Care+, besök https://www.samsung.com/samsung-care-plus/