Nyheter

Razzia hos Audichefen

Tysk statsåklagare utförde på måndagsmorgonen en razzia hemma hos biltillverkaren Audis chef Rupert Stadler i jakt på bevis i dieselskandalen.

Det uppger den tyska bilsajten Automobilwoche.

Skandalen med fusk av avgasmätningarna av dieselbilar, som uppdagades i Volkswagen för snart tre år sedan, har nu nått toppen även i dotterbolaget Audi.

Statsåklagare i München gjorde på måndagsmorgonen husundersökning hemma hos koncernchefen Rupert Stadler och en annan person i ledningsgruppen på jakt efter bevis, uppger åklagaren enligt Automobilwoche.

Statsåklagaren misstänker att Audi sedan 2009 har sålt minst 210000 dieselbilar i USA och Europa med mjukvara för att få ned de uppmätta avgasvärdena.

– Vi samarbetar fullständigt med statsåklagaren, sa en talesperson för Audi på måndagen till Automobilwoche.

Statsåklagaren gjorde en spektakulär aktion redan i mars 2017, skriver sajten. Samtidigt med Audis bokslutspresentation genomfördes en razzia på huvudkontoret i Ingolstadt nära München.

I februari i år utförde statsåklagaren koordinerade razzior hos Audis huvudkontor samt och fabriken i Neckarsulm. Strax därefter undersöktes tre höga chefers privatbostäder.

Källa: di.se