Nyheter

Verizon slår på världens första 5G-nätverk

Det allra första, kommersiella 5G-nätverket på jorden aktiveras idag. Verizons 5G Home-nätverk, som erbjuder 5G-bredband som internettjänst är officiellt aktiverat idag för kunder i delar av städerna Houston, Indianapolis, Los Angeles och Sacramento i USA.

Installationer för 5G Home, började imorse för de första kunderna, “First on 5G”-kunder. Clayton Harris, boende i Houston, blir den första 5G-kunden i världen.

5G Home är byggt på den Verizon-drivna, öppna 5G TF-nätverksstandarden och är nästa generations Internettjänst med bredband för hemmet som erbjuder supersnabbt Wi-Fi.

– Världens första kommersiella 5G-tjänst är här. Vi har format otroliga partnerskap med många av världens ledande teknikbolag, internationella tekniska standardiseringsorgan, offentliga tjänstemän, utvecklare och våra egna kunder, för att driva 5G-ekosystemet framåt, snabbare än många har förutspått. Och nu har vi faktiska kunder. Det har varit en otrolig resa.. och vi är precis i början av den, säger Ronan Dunne, President, Verizon.