Nyheter

Avatar Logistics köper MS Jehander 1

Avatar Logistics AB och Sand & Grus AB Jehander inleder ett samarbete om sjötransporter på Mälaren. Samtidigt tar Avatar Logistics, från den 1 november 2018, över driften av Jehanders fartyg MS Jehander 1 med sex ombordanställda.

– Det är mycket glädjande att vi fått förtroendet att ta ansvar för Jehanders fartygstransporter på Mälaren. Båda parter ser detta som ett långsiktigt samarbete där sjölogistiken ska utvecklas ytterligare, säger Johan Lantz, vd för Avatar Logistics AB.

MS Jehander 1 transporterar årligen 300.000 ton ballast (berg- och grusmaterial till byggindustrin) från Jehanders grustäkter i Mälaren in till betongfabrikerna i centrala Stockholm. Transportarbetet på vattenvägen ersätter cirka 10.000 lastbilar per år som annars skulle belasta vägarna i Stockholmsområdet.

– Vårt mål är att utnyttja sjöfarten mer för våra transporter inom Mälaren. Fartygstransporter ökar hållbarheten och effektiviteten för både oss och samhället i stort. Avatar Logistics står för nytänkande och kompentens inom regionlogistiken, något som vi ser är mycket viktigt, säger Per Åström VD vid Sand & Grus AB Jehander.

I köpet av m/s Jehander 1 ingår också att Avatar Logistics ska påbörja utvecklingen av ett nytt miljöanpassat och effektivt pråmfartyg, specialiserat för regionlogistiken, som ska vara i drift om ett par år.