Nyheter

Nu släpps biljetterna till Automässan

Den 18-21 januari 2023 är det dags för motorbranschens viktigaste mötesplats, Automässan, på Svenska Mässan i Göteborg. Över 200 utställare står redo att möta besökarna. Nu öppnar besökarregistreringen till mässan som går under fyra dagar.

Med fyra månader kvar till mässan så öppnar nu besökarregistreringen. Intresset bland utställarna har varit stort och mässan är i det närmaste fullbokad.

– Det är tydligt att Automässan är en viktig och efterlängtad mötesplats. Gensvaret från utställarna har varit högt och vi förväntar oss detsamma från besökarna när vi nu öppnar registreringen ett par veckor tidigare än vi brukar, säger Anna Lena Friberg, affärsansvarig på Automässan.

Automässans seminarieprogram som sätts ihop av bilverkstadsorganisationerna Motorbranschens Riksförbund (MRF) och Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) är snart klart och innehåller en rad namnkunniga talare.

– Kompetensutveckling och inspiration är en viktig beståndsdel i Automässans innehåll. Tema för årets seminarieprogrammet är digitalisering och elektrifiering. Vi kommer bland annat att prata om nya konsumtionsmönster och affärsmodeller som digitalisering möjliggör, säger Anna Lena Friberg.

En av årets talare är Anders Parment, forskare vid Stockholms Universitet, som kommer att tala om vikten att verkstäderna använda nyckeltal och mäter rätt saker för att kunna agera snabbt i en föränderlig omvärld. Läs mer här >>

– Det kommer att bli fyra spännande och intensiva mässdagar och vi hoppas att hela branschen finns på plats i Göteborg den 18-21 januari, säger Anna Lena Friberg.

Fakta

Automässan är Nordens största mötesplats för fordons- och verkstadsbranschens eftermarknad. Automässan arrangeras på uppdrag av Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) och Fordonsverkstadsutrustarna (FVU) i samarbete med Motorbranschens Riksförbund (MRF), Transportföretagen, Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) och Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

2020 hade Automässan 17 656 besök, varav 1200 var studenter.