Nyheter

Berco nyanställer och drar upp produktionstakten

Efterfrågan på lätta transportskåp har ökat kraftigt. Det har Berco märkt av i sin orderingång och nu ökar sin produktionstakt. Berco tillverkar varje vecka ett flertal transportskåp som monteras på lätta transportbilar.

Nu växlar man alltså upp produktionskapaciteten per vecka i produktionslinjen i Degerbyns industriområde i Skellefteå. Transportskåpen skickas med lastbil från Skellefteå till hamnarna i bland annat Södertälje. Där anlöper fartygen in med lastbilschassin från Europa. I hamnen monterar man fast skåpet, vindavvisare, bakgavellyft och stänkskärmar för att senare skicka dem till kunder över hela Sverige.

– Detta är en viktig milstolpe för oss på Berco, säger VD Jim Wallström.

– Det gör oss till en av de största tillverkare av transportskåp till lastbilar och det visar verkligen att kunder har ett stort intresse i våra produkter och vårt produktprogram.

a herco

Berco Produktion anser att utsikterna för 2017 och 2018 är överraskande bra, och man planerar därför att nyanställa.

Det är en bra och stadig orderingång vilket gör att vi ser behov av att säkerställa att öka kapaciteten. Berco erbjuder personer i Skellefteå anställning för att möta den ökade orderingången.

– Vi kommer att takta upp produktionen i ökad takt nu under 2017. Det innebär att vi kan erbjuda nya arbetstillfällen och det känns väldigt positivt, säger Nicklas Berglund, produktionsledare på Berco Produktion i Skellefteå.

Berco är en av Sveriges största tillverkare av påbyggnadsskåp för lätta och tunga lastbilar. Skåpen levereras till alla på marknaden förekommande märken av transportbilar. Genom ett kontinuerligt utvecklande och breddande av sortimentet så har man ett av marknadens bredaste erbjudande med allt från vanliga transportskåp till ADR-skåp för transport av farligt gods. Idag är Berco en av Sveriges främsta specialister inom påbyggnadsskåp. Verksamheten omfattar även en serviceverkstad för reparationer och underhåll av påbyggnader. Företaget har sitt säte i Skellefteå.

Redaktionen