Nyheter

Peter Hesslin ny terminalchef på PostNord

Peter Hesslin blir ny terminalchef för PostNord Sverige. Han har lång erfarenhet inom logistikområdet och kommer närmast från DHL. Peter Hesslin tillträder den 4 september 2017.

Peter Hesslin blir ny chef för PostNords omfattande terminalverksamhet i Sverige. Från tillträdet i september kommer Peter Hesslin att ansvara för 4800 terminalarbetare och ett terminalnät bestående av sex paket- och styckegodsterminaler samt nio terminaler för brev och oadresserad reklam. Ansvaret omfattar även PostNords inrikes och utrikes transporter, Road Inrikes och Forwarding, som årligen omsätter 2 miljarder kronor.

Peter Hesslin kommer närmast från DHL där han senast var VD för DHL Freight Sverige och Nordenchef med det övergripande ansvaret för verksamheten i de nordiska länderna, Baltikum och Storbritannien.

peter h

 – Jag har sett PostNord utvecklas mycket positivt de senaste åren och ser fram emot att bli en del av denna organisation och arbeta med framtidens logistiklösningar. Med mig har jag lång erfarenheten från olika roller på logistikområdet i ett antal geografier. Att till hösten gå in i en operativ roll på PostNord skall bli kul. Det är i den operativa verksamheten jag är fostrad och spenderat en stor del av min karriär, säger Peter Hesslin.

Peter Hesslin kommer rapportera direkt till PostNord Sveriges VD Anders Holm och ingå i PostNord Sveriges ledningsgrupp. Han börjar på PostNord i en tid då företaget hanterar allt fler e-handlade paket till Sverige hushåll.

– Peter har en gedigen bakgrund inom logistikområdet efter 24 år inom DHL Express och DHL Freight både i Sverige och utomlands. PostNord genomgår just nu en stor förändring till följd av att människor handlar och kommunicerar på helt nya sätt. Vi verkar för att möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och terminalverksamheten är en mycket viktig del av det arbetet. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Peter med vår fortsatta satsning som nordens ledande logistikaktör, säger Anders Holm, VD PostNord Sverige.

Fakta
PostNords terminalnät består av:
företagets samtliga brev-, paket- och pall/styckegodsterminaler omfattande sex paket- och styckegodsterminaler och nio terminaler för brev och oadresserad reklam från Umeå i norr till Malmö i söder.
ett inrikes- och utrikesnät som på daglig basis omfattar cirka 1750 antal linjer samt vårt tåg- och flygnät inom Sverige.
Antal medarbetare inom PostNord Sverige Terminal:
800 anställda

Redaktionen