Nyheter

Nordens ledande rådgivare inom CAD går in på tyska marknaden

NTI CADcenter, som bland annat är en av Europas största leverantörer av Autodesks mjukvarulösningar till bygg och industri, har övertagit det erkända tyska bolaget CWSM GmbH Software Solutions.

I och med övertagandet av CWSM GmbH Software Solutions består NTI-gruppen av en total personalstyrka på 250 personer fördelat på kontor i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland. Koncernomsättningen förväntas överstiga 400 miljoner år 2017.

Per Olsson, VD för NTI CADcenter i Sverige, kommenterar expansionen i Tyskland:

– Vi befinner oss mitt i en digital revolution. Kunderna ställer nya, högre krav och deras användning av mjukvaruapplikationer förändras i snabb takt. Dessa höga förväntningar från användarna kräver etablerade serviceleverantörer som kan möta upp med rätt resurser för rådgivning, utveckling och support kring ett brett spektrum av applikationer.

a cad

Om CWSM GmbH Software Solutions:
Sedan 1990 har CWSM GmbH Software Solutions ( www.cwsm.de) verkat som auktoriserad IT-utvecklare med specialitet inom CAD-applikationer, GIS-lösningar och IT-systemlösningar. Företaget utvecklar hård- och mjukvarulösningar och stöttar introduktionen av nya teknologier. Med fem kontor i Magdeburg, Berlin, Dresden, Mannheim och Bottrop arbetar man med verksamheter i Tyskland, Luxemburg och Österrike.

Baserat på teknologierna från Autodesk och Oracle utvecklar CWSM GmbH Software Solutions databas- och webbaserade mjukvarulösningar.
Företaget rådger och stöttar dessutom kunderna med introduktionen av BIM-processer och applikationer inom industri, datahantering och plant.

Om NTI CADcenter:
NTI CADcenter (www.nticad.se) startade år 1945 i Danmark som Nordisk Tegnemaskine Industri A/S. För ca 30 år sedan beslutade ledningen att man skulle vidareutveckla konceptet till att också omfatta CAD-lösningar.

Idag är NTI CADcenter en av Europas största leverantörer av lösningar och tjänster. Med avdelningar i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland täcker man alla företags behov för CAD, CAM, GIS, dokumenthantering och Facility Management – från rådgivning och behovsanalys via hårdvara och mjukvara till utvecklingsuppgifter, undervisning, underhåll och support.

NTI CADcenter är Autodesk Platinum Partner och Microsoft Gold Partner.

Redaktionen