Nyheter

Preem avyttrar Preem Gas AB

Preem säljer dotterbolaget Preem Gas AB till danska Kosan Gas. Affären omfattar all verksamhet, inklusive produkter och medarbetare. Överlåtandet skedde den 14 juni 2017. Preem Gas AB omsatte cirka 184 Mkr år 2016 och omfattar tio anställda.

Preem Gas AB, ett dotterbolag inom Preemkoncernen, är verksamt inom marknadsföring, försäljning och transport av gasolprodukter. Produktportföljen av propan- och butanlösningar eller blandningar dem emellan. Produktion och lagring av gasolprodukter ingår inte i dotterbolaget, eller i avyttringen, utan kvarligger inom moderbolaget Preem.

– Den nordiska gasmarknaden står inför en konsolidering och vi bedömer att Preem inte är rätt aktör för att expandera gasverksamheten i den utsträckning som kommer krävas framöver. Det känns därför bra att nu Kosan Gas med gedigen erfarenhet och kunskap införlivar denna verksamhet i sin, säger Preems vd Petter Holland.

a preem
Per Offersen, CEO Kosan Gas Nordic, och Mattias Backmark, chef affärsutveckling Preem, signerar affären under överseende av Donald Groth, director Coporate Development UGI Corporation, och Peter Andersson, head of Energy Preem.
Foto: Preem

– Preem Gas är ett namnkunnigt varumärke och förvärvet innebär att vi kan erbjuda biopropan även till våra svenska kunder. Vi är övertygade om att både medarbetare och kunder kommer gynnas av affären, säger Per Offersen, CEO, Kosan Gas Nordic.

Om Kosan Gas:
Kosan Gas har rötterna förankrade i den nordiska gasolhistoriken och har i över 80 år levererat gas till företag och privata konsumenter. Idag är Kosan Gas en av huvudleverantörerna i Norden. Kosan Gas ägs av amerikanska UGI Corporation. UGI driver LPG-bolag i USA och i 16 europeiska länder under namnen AmeriGas, AvantiGas, Antargaz, Finagaz och Flaga. I Norden har Kosan Gas 80 medarbetare Huvudkontoret ligger i Aarhus, Danmark.

Redaktionen