Nyheter

Norwegian Logistics väljer Primelog baserat på tuffa kriterier

Norwegian Logistics hjälper företag att optimera sina frakt- och logistiklösningar, både vad gäller hanteringen av transportkontrakt och genom att införa den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen. Norwegian Logistics bestämde sig för att investera i Primelog TMS efter en noggrann genomgång av TMS-marknaden i syfte att få bättre insikt och kontroll.

Enligt Cato Hoberg, chef för affärsutvecklingen på Norwegian Logistics, var urvalskriterierna för den nya leverantören mycket tydliga redan från början. ”Först och främst måste det system vi väljer ha mycket bra lösningar för finansiell kontroll. Detta är själva grunden för det vi erbjuder våra egna kunder, som återfinns i alla branscher och har både varierade och komplexa transportbehov. Ytterligare krav var att lösningen skulle vara molnbaserad och att leverantören skulle ha en gedigen närvaro i både Norge och Sverige. När man beaktade alla tre kriterierna var Primelog var det självklara valet.”

– De flesta av våra kunder har ett TMS-system som fungerar men behöver optimeras, tillägger Arne-Fredrik Pedersen, projektledare inom processer. Andra har bara en liten IT-avdelning. De vänder sig ofta till oss då vi kan båda hjälpa dem att välja rätt system för uppgraderingar och fungera som deras externa logistikavdelning med helhetsservice och robust systemsupport. Genom vårt val av Primelog TMS slipper vi ge avkall på våra krav, och vi vet att vi kan uppfylla kundernas förväntningar.

– Vi är stolta över att ha fått ombord Norwegian Logistics, och vi är mycket glada över att de bestämde sig för att implementera de flesta av våra moduler, säger Lena Ridström, VD för Primelog. Tack vare att Norwegian Logistics är en leverantör av fjärdepartslogistik (4PL) kan vi lära oss mycket från deras kunder och bygga vidare på vår kunskapsbas, så att vi kan vidareutveckla vår lösning.

Om Primelog

Primelog är en affärsenhet inom Pagero Group, med fokus på utveckling av transportledningssystem (TMS), komponenter som stöder hela upphandlingsprocessen, t.ex. kontraktshantering, automatisk pris-/fakturakontroll, utgiftsanalys och attestering. Pagero Group levererar molntjänster till globala företag för att automatisera processerna purchase-to-pay, order-to-cash och logistics-to-pay. Alla tjänster bygger på toppmodern teknologi med en plattform baserad på en containerstrategi som tillåter stora datamängder, network enabling och smidig anslutning till alla affärssystem.

Redaktionen

 

Av Redaktionen