Nyheter

Strukton gläds åt att det blir en fortsättning

Strukton Rail tar hem ansvaret för basunderhåll på Svealandsbanan i Mälardalen, mellan Södertälje och Valskog. Uppdraget kommer från Trafikverket och startar 1 oktober 2018.

Strukton ansvarar redan idag för underhållet på Svealandsbanan. Det nya kontraktet innebär att Strukton fortsätter det långsiktiga arbetet för att hålla järnvägen i bra skick och bidra till en punktlig tågtrafik.

‒ Vi gläds åt att det blir en fortsättning. Det nya uppdraget är ett kvitto på att Trafikverket är nöjda med våra insatser och det goda samarbetet vill vi fortsätta, säger Joakim Ahlström, arbetschef på Strukton Rail.

a jarnv

Sammanlagt är det 138 växlar och 196 kilometer järnväg med tillhörande teknik som ingår i Svealandsbanan. I uppdraget ingår att underhålla och säkerhetsbesiktiga bana, el och signaler. Under vintern röjer Strukton spår, växlar och järnvägsstationer från snö och is, och preparerar plattformarna mot halka.

Uppdraget gäller till 30 september 2023 och kan därefter förlängas med två år. Kontraktet är värt drygt 256 miljoner kronor.

Redaktionen