Nyheter

Lysande säkerhet – TopRight lanserar nyskapande produkter inom Safety

Nu släpper ljusteknikföretaget TopRight Nordic ett nytt sortiment av säkerhetsprodukter. Lysande varselvästar, farthinder som blinkar och skyltar som lyser genom snö, dimma och mörker.

Med sitt sortiment inom BRIGHT Safety erbjuder TopRight en helt ny dimension av säkerhet på våra vägar.

Vissa miljöer ställer extra höga krav på säkerhet, som till exempel en olycksplats i mörker eller vägarbete i snö och dimma. Där jobbar yrkesgrupper som är extra utsatta och som riskerar sina egna liv för att rädda andras.

Att skapa uppmärksamhet och vara synlig är en oerhört viktig säkerhetsåtgärd. Med aktiva varselvästar, trafikband, blinkande farthinder, upplysta varningstält och hjälmar med ljus kan en olycksplats snabbt skapa markant bättre synbarhet.

a olycka

Ljuset i TopRights BRIGHT Safety-produkter har unik synbarhet i mörker, genom dimma, rök och regn. Flytande ljus av tekniken elektroluminiscent ger supertunna, böjbara, stöttåliga och energisnåla säkerhetslösningar.

Produkterna har testats och utvärderats i nära samarbete med Trafikverket och Räddningstjänsten.

– Jag är så stolt över att vi nu släpper de här produkterna. Under mina år inom ledningen för SOS Alarm såg jag ett stort behov av att utveckla säkerheten för blåljuspersonal och nu tar vi viktiga steg, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.  

TopRight Nordic ställer ut på Skadeplats 2017.

Fakta BRIGHT Safety från TopRight Nordic:
TopRights BRIGHT Safety sortiment är säkerhetsprodukter baserat på tekniken elektroluminiscent. Produkterna har inbyggt ljus av elektroluminiscent och används bl a för avskärmning av olycksplatser, markering av utrymningsvägar i tunnlar eller spårmarkering för järnväg. Ljuset är extremt hållbart, böjbart, stöttåligt och energisnålt och blädar aldrig. Det har dessutom en unik synbarhet i mörker, genom dimma, snö, regn och rök. Tack vare dess tunna och flexibla egenskaper kan ljustekniken monteras var som helst.

Läs mer på www.toprightnordic.com

Redaktionen